Έντυπη Έκδοση

Ημερίδα ντοκιμαντέρ

Είδος αγαπημένο το ντοκιμαντέρ, και παραδόξως, ανθεί στην Ελλάδα, παρά τις τεράστιες δυσκολίες. Η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ «σηκώνει τα μανίκια» και μας καλεί σε μια ημερίδα με θέμα τις «Δυνατότητες Χρηματοδότησης και Διανομής των ταινιών Ντοκιμαντέρ» προκειμένου να ενημερώσει κάθε ενδιαφερόμενο για τους πιθανούς τρόπους που μπορεί να χρηματοδοτήσει ή να διανείμει την δουλειά του στην Ελλάδα της κρίσης.

Η ημερίδα διοργανώνεται αύριο Σάββατο στην Ταινιοθήκη της Ελλάδος (Ιερά Οδός 48 & Μεγ. Αλεξάνδρου) η Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ) σε συνεργασία με το ελληνικό γραφείο του Creative Europe Media.

Στόχος της εκδήλωσης , που θα πραγματοποιηθεί από τις 9 π.μ. έως τις 5 μ.μ., είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών του οπτικοακουστικού χώρου και η επαφή τους με την ελληνική και διεθνή αγορά.

Θα αναπτυχθούν τρεις βασικές ενότητες:

Α. (9.30 - 11.30) Διαδίκτυο - Crowd Funding -Διανομή

Β. (12.00 - 14.00) Φορείς Χρηματοδότησης: Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου - Δημόσια και Ιδιωτική Τηλεόραση / Συνεργασίες με Πολιτιστικά και Ιστορικά Ιδρύματα

Γ. (14.30 - 16.30) Creative Europe - MEDIA, Διεθνής Αγορά Ντοκιμαντέρ

Προσκεκλημένος ο έμπειρος Βέλγος διανομέας -και ελληνικών ντοκιμαντέρ- Thierry Detaille (Ventes-CBAWIP-Sales/Visible Films), ο οποίος θα αναφερθεί σε θέματα της διεθνούς αγοράς. Θα παρέμβει επίσης ο διεθνής διανομέας Jan Rofekamp (Transit Films).

Εχουν ήδη επιβεβαιώσει και θα παραστούν εκπρόσωποι από τη ΝΕΡΙΤ, τον ΟΤΕ TV, τη Βουλή-Τηλεόραση, τις νέες διαδικτυακές πλατφόρμες Groopio και Mini Media, τις εταιρίες διανομής FEELGOOD, STRADA FILMS, τον Κινηματογράφο ΔΑΝΑΟ, την Ταινιοθήκη της Ελλάδος, το Γαλλικό Ινστιτούτο, το Ιδρυμα Κωστόπουλου κ.ά.

Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό. Αν ενδιαφέρεστε δηλώστε συμμετοχή στο hmerida.een@ gmail.com.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ενωση Ελληνικού Ντοκιμαντέρ (ΕΕΝ)
Ημερίδες/Διασκέψεις
Ντοκιμαντέρ
Ταινίες/Σήριαλ/Παραγωγές