Έντυπη Έκδοση

Με ισχυρά ατού η συμμαχία του Antenna

Η είδηση είναι αναμφιβόλως εντυπωσιακή: Ο όμιλος Antenna συγκρότησε στρατηγική και πανευρωπαϊκή συμμαχία με τους εξής Ομίλους ΜΜΕ: ProsiebenSat.1 (Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία), TF1 (Γαλλία), Modern Times Group (Σκανδιναβία και Κεντροανατολική Ευρώπη), Dogan TV (Τουρκία) και TVN Group (Πολωνία).

Μιλάμε τώρα για μεγάλα μαγαζιά, όχι για τίποτα περιθωριακά κανάλια και καναλάκια, για φίρμες που παίζουν σοβαρή μπάλα στη γηραιά ήπειρο. Κι αυτό είναι ένα πρώτο στοιχείο που κρατάει κανείς από την ανακοίνωση του ελληνικού ομίλου.

Το δεύτερο στοιχείο είναι η εκπεφρασμένη πρόθεση του Antenna να δώσει την ευκαιρία σε ελληνικές καινοτόμες ψηφιακές επιχειρήσεις που έχουν ξεχωρίσει στην αγορά, να αναπτυχθούν περαιτέρω και να επεκταθούν και σε άλλες Ευρωπαϊκές αγορές. Εννοείται ότι θα περνάνε από τους διαύλους τους δικούς του, λογικό είναι αυτό, αλλά και πάλι στους καιρούς που ζούμε το να βρίσκεις έναν δρόμο προς τις αγορές του εξωτερικού αποτελεί σπουδαία ιστορία.

Ενα τρίτο στοιχείο θα το αναζητήσουμε στη σύνθεση της συμμαχίας. Καλά οι Γάλλοι, καλά οι Βρετανοί, καλά οι Γερμανοαυστριακοί, είναι αναμενόμενο να χτίζει κανείς μαζί τους δεσμούς και γέφυρες. Το φρέσκο πράγμα, η έκπληξη της υπόθεσης είναι η συμμετοχή του πανίσχυρου ομίλου Dogan από την Τουρκία. Αφενός γιατί ο συγκεκριμένος όμιλος εκφράζει την προοδευτική πλευρά των τουρκικών media (γνωστοί οι καυγάδες του ομίλου με τον Ταγίπ Ερντογάν) και αφετέρου γιατί έτσι έρχονται, έστω δια της πλαγίας οδού, πιο κοντά η Τουρκία με την Ελλάδα. Κι αυτό είναι σίγουρα θετικό, ιδίως σε καιρούς εντάσεων και ψύχους...

Από εκεί και πέρα καλόν είναι να παραθέσουμε και τις δηλώσεις του Θοδωρή Κυριακού, που απέδειξε για ακόμη μία φορά την επιχειρηματική ευελιξία του και την άνεσή του να χειρίζεται δύσκολες υποθέσεις σε διεθνές επίπεδο. Είπε λοιπόν ο αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ομίλου Antenna για τη στρατηγική συμμαχία: «Οι επενδύσεις σε ψηφιακά μέσα αποτελούν βασικό πυρήνα της αναπτυξιακής στρατηγικής μας. Θα συνεχίσουμε να επεκτεινόμαστε σε αυτόν τον τομέα, μέσα από νέες και καινοτόμες δραστηριότητες ψηφιακής επιχειρηματικότητας. Στόχος του Ομίλου Antenna, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης Συμμαχίας, είναι η ενίσχυση των σημαντικότερων ψηφιακών επιχειρηματικών πρωτοβουλιών και η ανάδειξή τους σε όλη την Ευρώπη.»

Να κλείσουμε σημειώνοντας ότι ο Ομιλος Antenna θα δώσει το παρών στο διεθνή διαγωνισμό για start-ups, «SevenVentures Pitch Day», ο οποίος θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Πανευρωπαϊκού συνεδρίου ψηφιακής επιχειρηματικότητας, ΝΟΑΗ Conference, τις επόμενες μέρες στο Λονδίνο. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε νέους επιχειρηματίες που έχουν ήδη ξεχωρίσει στην αγορά της χώρας τους. Η νικητήρια συμμετοχή θα προβληθεί εκτενώς σε όλα τα Media των Ομίλων Antenna, ProSiebenSat.1, TVN, Dogan, και MTG.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΝΤ1
Τηλεοπτικοί σταθμοί
TV & Media
Τηλεόραση