Έντυπη Έκδοση

Πινγκ πονγκ για τις τηλεοπτικές άδειες

Στο ΕΣΡ ρίχνει η κυβέρνηση την ευθύνη για την αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου τηλεοπτικών σταθμών καθώς στις 31/12/2014 λήγει η τελευταία προθεσμία για την ολοκλήρωση της χορήγησης αδειών παρόχων περιεχομένου ψηφιακής ευρυεκπομπής.

Οπως απάντησε η υφυπουργός στον πρωθυπουργό Σοφία Βούλτεψη, σε Ερώτηση των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Δημοκρατικής Αριστεράς «ο διαγωνισμός, η δημοσίευση της προκήρυξης και γενικότερα ολόκληρη η διαδικασία για την αδειοδότηση των παρόχων περιεχομένου επίγειας ψηφιακής ευρυεκπομπής αποτελεί αρμοδιότητα του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης». Μάλιστα σύμφωνα με την αρμόδια υπουργό: «Τα Π.Δ. που προβλέπει το άρθρο 13 του Ν.3592/2007, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 80 του Ν.4070/2012, δεν έχουν εκδοθεί ακόμη και καταβάλλεται προσπάθεια για την τήρηση των τιθέμενων χροοδιαγραμμάτων». Και ο χρόνος βέβαια κυλλάει αμείλικτος.

Από την πλευρά της η Κ.Ο. της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Ερώτηση που κατέθεσε σχετικά με το μείζον αυτό θέμα υπογράμμιζε μεταξύ άλλων ότι «με το άρθρο 18 του νόμου 4208/2013 εδόθη 6 μηνών παράταση, δηλ. μέχρι την 30/6/2014, ως καταληκτική ημερομηνία για την αδειοδότηση παρόχων περιεχομένου τηλεοπτικών σταθμών», ενώ κατά την ψήφισή του «τονίστηκε ιδιαίτερα ότι είναι η τελευταία φορά που δίδεται παράταση με σκοπό να δοθεί η δυνατότητα στην πολιτεία να καθορίσει τους όρους και τα κριτήρια αδειοδότησης, το πλαίσιο της διαδικασίας αδειοδότησης, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια σχετικά με τη χορήγηση αδειών των τηλεοπτικών σταθμών».

Στο διά ταύτα τώρα η προθεσμία για την ολοκλήρωση της χορήγησης αδειών παρόχων περιεχόμενου ψηφιακής ευρυεκπομπής έχει παραταθεί ως τις 31/12/2014, όπερ σημαίνει πως η διαδικασία πρέπει να κινηθεί πάραυτα. Για να μην πούμε χθες...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τηλεοπτικοί σταθμοί
ΕΣΡ
TV & Media
Τηλεόραση