Έντυπη Έκδοση

Κατά Σπυρόπουλου το προσωπικό των Πρακτορείων

Ενάντια σε κάθε νέα αλλαγή στο Ασφαλιστικό τάσσεται με ανακοίνωση της η Ενωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθηνών. «Πέρα από τις προσπάθειες της κυβέρνησης για εφησυχασμό, είναι σίγουρο ότι το επόμενο διάστημα θα ξανανοίξουν το θέμα του ασφαλιστικού, με στόχο το γκρέμισμα όποιων δικαιωμάτων έχουν απομείνει για τους ασφαλισμένους.

Μόνο τυχαία δεν είναι η τοποθέτηση του Ροβέρτου Σπυρόπουλου, διοικητή του ΙΚΑ, στο ετήσιο συνέδριο για την «απασχόληση και την ασφάλιση» του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου. Συγκεκριμένα αναρωτήθηκε «ποιες είναι οι αναγκαίες προϋποθέσεις για να θεμελιώνει ένας ασφαλισμένος δικαιώματα παροχής υπηρεσιών Υγείας;». Συνεχίζοντας διερωτήθηκε αν θα πρέπει ο ασφαλισμένος των 50 ενσήμων να έχει τα ίδια δικαιώματα με αυτόν των 300. Δηλαδή οι υπεύθυνοι για τις στρατιές των εκατομμυρίων ανέργων και υποαπασχολούμενων, «αναρωτιούνται» για την ανάγκη πλήρους ασφαλιστικής κάλυψης για όλους τους ασφαλισμένους».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Οποιαδήποτε προσπάθεια παραπέρα ανατροπής ασφαλιστικών δικαιωμάτων πρέπει να αποτελέσει για όλους αιτία πολέμου! Τα ασφαλιστικά ταμεία έχουν "χτιστεί" με τον ιδρώτα και το αίμα μας. Διεκδικούμε ασφαλιστικά δικαιώματα με βάση τις σύγχρονες ανάγκες, να πληρώσει το Κράτος και το Κεφάλαιο για τα ελλείμματα στα Ταμεία αφού είναι οι κύριοι υπεύθυνοι για την καταλήστευσή τους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιοδικά/Εκδόσεις
TV & Media
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)