Έντυπη Έκδοση

Σε αποχή οι δικηγόροι για την εφέτη

Την αποχή των δικηγόρων από τις συνεδριάσεις των δικαστηρίων στις οποίες μετέχει η εφέτης Ευαγγελία Μαρμαρά αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ), ζητώντας από τα αρμόδια όργανα να ελεγχθεί για αντιδικονομική συμπεριφορά.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΣΑ, η εφέτης στη συνεδρίαση της 26ης Σεπτεμβρίου 2014 απέρριψε αυθαιρέτως και αντιδικονομικώς αίτημα αναβολής της δίκης, παρά το γεγονός ότι οι δικηγόροι που παρέστησαν της επεσήμαναν επανειλημμένα (επιδεικνύοντας μάλιστα και το σχετικό έγγραφο) ότι η αναβολή ζητείται λόγω του αιφνιδίου θανάτου του συναδέλφου δικηγόρου που χειριζόταν το σχετικό φάκελο.

Οπως αναφέρει ο Σύλλογος, με την απόφασή της η δικαστής παραγνώρισε ότι ο θάνατος του πληρεξουσίου δικηγόρου συνιστούσε λόγο βίαιης διακοπής της δίκης και η παντελώς αδικαιολόγητη εμμονή της οδήγησε τελικά στη ματαίωση της συζήτησης. Ας σημειωθεί ότι η κ. Μαρμαρά ζήτησε τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων για να συνεχίσει τη συνεδρίαση.

«Η πρωτοφανής για τη σκληρότητά της συμπεριφορά της, πέραν της ανθρώπινης διάστασης, συνιστά παραβίαση των δικονομικών κανόνων για την οποία τα αρμόδια δικαστικά όργανα οφείλουν να την ελέγξουν», σημειώνουν οι δικηγόροι.

Β.ΦΩΤ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών (ΔΣΑ)