Έντυπη Έκδοση

Ελπίδες για το θείο της μικρής Παλαιστίνιας

Είναι οι στιγμές που η Δικαιοσύνη δείχνει το καλό της πρόσωπο. Θετικά αντιμετώπισε το Ειρηνοδικείο Χανίων το αίτημα του θείου της 19 μηνών Παλαιστίνιας Μάσα Ντασούκι, που σώθηκε από το ναυάγιο στο οποίο πνίγηκαν εκατοντάδες μετανάστες τον περασμένο Σεπτέμβη ανοιχτά της Μάλτας.

Ο Μοχαμάντ Ντασούκι  ήρθε από  τη Σουηδία  με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, για να δει και να πάρει την κηδεμονία της μικρής Μάσα Ο Μοχαμάντ Ντασούκι ήρθε από τη Σουηδία με όλα τα απαραίτητα έγγραφα, για να δει και να πάρει την κηδεμονία της μικρής Μάσα Η ιστορία της συγκλονίζει. Η μικρούλα σώθηκε χάρις στη 19χρονη Ντοά Αλ Ζαμέλ, στην αγκαλιά της οποίας την πέταξε τελευταία στιγμή η μητέρα της, μέσα στην τρικυμισμένη θάλασσα για να τη σώσει, καθώς η νεαρή ήταν από τους λίγους επιβάτες του πλοίου που φορούσε σωσίβιο και είχε ελπίδες να σωθεί. (Οπως κι έγινε, καθώς ήταν το μοναδικό παιδί που σώθηκε ανάμεσα σε 100 συνολικά που επέβαιναν στο πλοίο. Η Μάσα έχασε πατέρα, μάνα και αδελφή στο ίδιο ναυάγιο, και ο μοναδικός συγγενής της, ο θείος της, Μοχαμάντ Ντασούκι, παρ' όλο που έσπευσε από τη Σουηδία στην Ελλάδα μόλις έγινε γνωστή η διάσωσή της, για γραφειοκρατικούς λόγους, δεν του επέτρεψαν να δει το παιδάκι, το οποίο φιλοξενείται στο κέντρο Βρεφών «Η Μητέρα». Παρ' όλο που στα ΜΜΕ η μικρή αποκαλείται Νάντια, τα έγγραφα που έφερε ο θείος του παιδιού, Μοχαμάντ Ντασούκι, μεταξύ των οποίων διαβατήριο, πιστοποιητικά μαζί και πολλές οικογενειακές φωτογραφίες, αναφέρουν ότι το όνομά της είναι Μάσα Ντασούκι και έχει γεννηθεί τον Φεβρουάριο του 2013. Σήμερα δηλαδή είναι 19 μηνών.

Ο Παλαιστίνιος που ζει στη Σουηδία έχει μαζί του όλα τα έγγραφα και τα διαβατήρια της οικογένειας της Μάσα και φωτογραφίες τους πριν απ' το ναυάγιο. Επίσης, δήλωσε πρόθυμος να κάνει εξετάσεις DNA για να αποδειχθεί η συγγένεια και η δική του, αλλά και της αδερφής της μικρής Μάσα που ζει μαζί του και με τη γυναίκα του στη Σουηδία.

Οι παππούδες του παιδιού υπάρχουν (έχουν μείνει στη Συρία) και ο θείος (αδερφός του πατέρα της), ο οποίος ζει στη Σουηδία και είναι τώρα στην Ελλάδα, έχει κοντά του την τρίτη αδερφούλα - το μόνο μέλος της οικογένειας που δεν ήταν μαζί τους στο τραγικό ναυάγιο. Πρόκειται για τη Σίντρα, τη μεγαλύτερη από τις τρεις αδερφές (8 ετών) που είχαν στείλει νωρίτερα οι γονείς με τον θείο της στη Σουηδία, όπου θα πήγαιναν κι αυτοί μετά να τους βρουν.

Σήμερα, ο θείος θα δει πρώτη φορά το παιδί και ελπίζει στην αίσια έκβαση της υπόθεσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαιοσύνη
Πρόσωπα
Παλαιστίνη