Έντυπη Έκδοση

Φεστιβάλ φαντασίας με αθρόα συμμετοχή

Βουτιά στον κόσμο της φαντασίας έκαναν το περασμένο Σαββατοκύριακο όσοι παρακολούθησαν το φεστιβάλ «The Way to Φantasticon» που διοργάνωσε ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων του Φανταστικού, στο χώρο του Second Skin, στο Γκάζι.

Εκθέσεις, ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου και κόμικς, χειροποίητα κοσμήματα εμπνευσμένα από τον Αρχοντα των Δακτυλιδιών. Το «The Way to Φantasticon» είχε απ' όλα Εκθέσεις, ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου και κόμικς, χειροποίητα κοσμήματα εμπνευσμένα από τον Αρχοντα των Δακτυλιδιών. Το «The Way to Φantasticon» είχε απ' όλα Η αθρόα προσέλευση του κόσμου αποδεικνύει άλλη μια φορά ότι όταν νέοι άνθρωποι αποφασίζουν να κάνουν κάτι με πάθος, αψηφούν κάθε δυσκολία.

Οι πόρτες του Second Skin άνοιξαν για να φανερώσουν στο κοινό μια σειρά από θεματικά δρώμενα. Εκθέσεις, ανταλλακτικό παζάρι βιβλίου και κόμικς, παρουσιάσεις βιβλίων νέων και ανερχόμενων συγγραφέων από το χώρο του φανταστικού, έκθεση και επίδειξη κατασκευής χειροποίητων κοσμημάτων και χρηστικών αντικειμένων εμπνευσμένων από τον Αρχοντα των Δακτυλιδιών και άλλων επικών βιβλίων και ταινιών, χαρακτήρες από κινηματογραφικές υπερπαραγωγές, αγαπημένων παλαιών και νέων επιτραπέζιων παιχνιδιών αλλά και το πανελλήνιο τουρνουά του Legend of the 5 Rings, δημοφιλούς παιχνιδιού με κάρτες, βάψιμο μινιατουρών ήταν κάποια από αυτά που μπορούσε να δει κανείς.

Ελληνική ταινία

Η πρώτη μέρα ολοκληρώθηκε με την προβολή της πρώτης ελληνικής ταινίας επικής φαντασίας «Αδάμαστος: Τα χρονικά του Δρακοφοίνικα» της οποίας όλοι οι συντελεστές παρίσταντο.

Ο Αγγελος Φούντας, μέλος του συλόγου φίλων του φανταστικού (Φantasticon), δήλωσε στην «Ε»: «Το φεστιβάλ κύλησε πολύ καλά καθώς ήταν η πρώτη φορά που έγινε κάτι οργανωμένο στο πλαίσιο αυτό, και συνεργάστηκαν πολύ σύλλογοι και εκδοτικοί οίκοι που συνήθως ο καθένας κάνει κάτι μόνος του. Κατά τ' άλλα ήταν το 1ο φεστιβάλ από μία σειρά που θα γίνουν τους επόμενους μήνες με σκοπό ένα πολύ μεγάλο event προς τα τέλη Μαΐου».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πολιτιστικές εκδηλώσεις
Φεστιβάλ
Εκδηλώσεις