Έντυπη Έκδοση

Νταλαβέρια της ΕΟΕ με προφυλακισμένο εργολάβο

Οικονομικές σχέσεις με τον φερόμενο από τις δικαστικές Αρχές ως «αρχηγό» της εγκληματικής οργάνωσης και εργολάβο σκουπιδιών Θεόδωρο Καράμπελα που εξαρθρώθηκε στις αρχές του 2014 στην Ηλεία, είχε μεταξύ άλλων και η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή!

Με βάση έγγραφο που βρίσκεται αναρτημένο στη Διαύγεια με ΑΔΑ: ΒΙΨ1469ΗΦΦ-ΓΨΜ, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με εντολή του προέδρου της Σπύρου Καπράλου, ενέκρινε στις 27.2014 χρηματικό ποσό ύψους 2.091 ευρώ στον προφυλακισμένο εργολάβο, για την συνεργασία μαζί του που περιελάμβανε την στήριξη και τσιμεντόστρωση μέρους του δρόμου από τους ξενώνες προς το Συνεδριακό Κέντρο της ΔΟΑ Αρχαίας Ολυμπίας λόγω καθίζησης του εδάφους.

Το παράδοξο της υπόθεσης είναι ότι ο πρόεδρος της ΔΟΕ ενέκρινε το συγκεκριμένο ποσό υπέρ του φερόμενου από τις δικαστικές αρχές ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης, δεκαεφτά ημέρες μετά την σύλληψη του ιδίου και των συνεργατών του η οποία μάλιστα είχε γνωστοποιηθεί πανελλαδικά με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις 10.1.2014.

Μάλιστα μετά την σύλληψη του συγκεκριμένου εργολάβου - μεταφορέα απορριμμάτων και των συνεργατών του, με ειδική διάταξη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Πύργου Ηλείας, δόθηκαν στην δημοσιότητα όλα τα ονόματα των φερομένων ως μελών της εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό όπως αναφέρεται, στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και στην ευχερέστερη πραγμάτωση αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των εγκλημάτων που σχετίζονται με την καταστροφή του περιβάλλοντος.

Με τι κριτήριο άραγε η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή επέλεξε μεταξύ των εκατοντάδων άλλων εργολάβων της Δυτικής Ελλάδας τον φερόμενο ως εγκέφαλο της εγκληματικής οργάνωσης, για εργασίες στη ΔΟΑ της Αρχαίας Ολυμπίας;

Πώς είναι δυνατόν δεκαεφτά ημέρες μετά την σύλληψη και την προφυλάκισή του και παρά την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. στις 10.1.2014 ο πρόεδρος της ΕΟΑ Σπύρος Καπράλος να εγκρίνει χρηματικό ποσό υπέρ του συγκεκριμένου προσώπου;

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (ΕΟΕ)
Αστυνομικές-Δικαστικές έρευνες
Διαφθορά