Έντυπη Έκδοση

Ερωτα όλο τρέλα με την Ελλάδα της ευημερίας

Από κείμενο του Κώστα Γιαννακίδη στο: www.protagon.gr

««Η Ελλάδα της ευημερίας είναι πάλι εδώ» είπε ο φίλος από την άκρη του τραπεζιού και ύψωσε το ποτήρι με το κρασί πάνω από την πιατέλα με το σούσι. Ω, ναι. Και θέλαμε να της κάνουμε έναν έρωτα όλο τρέλα, σαν να είναι η τελευταία μας φορά. Ηταν το τραγούδι που ερμήνευε, εκείνη τη στιγμή, ο Τόλης Βοσκόπουλος (...). Το μαγαζί γεμάτο από θαμώνες που τρώνε σούσι και αφήνουν τα «ξυλάκια» για να χειροκροτήσουν. Δεν το βρήκα, απλώς, σουρεαλιστικό. Το βρήκα ως κάτι που δεν περιγράφεται (...).

Ηταν η πρώτη φορά που έβλεπα από κοντά τον Βοσκόπουλο. "Εκεί ρε αστοιχείωτε πρώτα ακούμε τον Καραντίνη στο μπουζούκι και μετά τον όποιο τραγουδιστή" με μάλωσε ο Σταρόβας την άλλη μέρα (...). Τέλος πάντων (...). Μέχρι να κάτσω, ο Τόλης ήταν όρθιος και ακίνητος στην πίστα. Με ένα παγωμένο χαμόγελο που λες ότι αν κρατήσει πολύ πρέπει να ανησυχήσεις. Μας καλωσόρισε και άρχισε με το "Τα λόγια είναι περιττά την ώρα που χωρίζουμε" (...). Στο ρεφρέν το μισό μαγαζί πάει να μιμηθεί την κίνηση της Μαρινέλλας με το χέρι. Αυτό η λουλουδού το εκλαμβάνει ως κίνηση πρόσκλησης και έρχεται στο τραπέζι λες και την τραβάς με κλωστές. Λουλούδια δεν πήραμε. Πρώτον δεν είναι του στυλ μας, δεύτερον ο λογαριασμός θα έκανε το κέφι μοιρολόι (...).

Ναι, μιλάμε κατά βάση για μεγάλο κόσμο. Διέκρινα, επίσης, τη Λίτσα Διαμάντη (...), τον Αντύπα και ορισμένες άλλες αναγνωρίσιμες φάτσες προχωρημένης ώρας και ηλικίας (...). "Σε λίγο θα έρθει η Μιμή με τον Ανδρέα, να δεις" είπε από δίπλα η φίλη που είναι, ακόμα, ΠΑΣΟΚ. Νομίζω ότι όλοι ήμασταν ΠΑΣΟΚ εκείνη τη στιγμή (...).

Λοιπόν ο Βοσκόπολος σέβεται τους ανθρώπους που πηγαίνουν εκεί. Τραγουδάει για δύο ώρες (...) όλα τα μεγάλα σουξέ του. Και τραγουδάει καλά, δηλαδή αναμετράται αξιοπρεπώς με το χρόνο και τη φθορά. Αναρωτήθηκα γιατί δουλεύει σε τέτοια ηλικία. Υποθέτω επειδή χρωστάει πολλά στην εφορία, αλλά και επειδή παίρνει ζωή. Αν σας αρέσει, λοιπόν, ο Βοσκόπουλος, να πάτε να τον δείτε. Πόσο κάνει; Ε, σε δραχμές κοντά στις 17.000 το άτομο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Τυπογραφείο