Έντυπη Έκδοση

Ψάχνει το πρώτο «μεγάλο» διπλό η ΑΕΚ

Από τα μέσα Απριλίου (του 2008) και το 0-4 στην Τούμπα έχει να κάνει «διπλό» η ΑΕΚ.

Ψάχνει αύριο το βράδυ την πρώτη της εκτός έδρας νίκη, αφενός μεν για να μειώσει την απόσταση από τους δευτερότριτους κι αφετέρου για να ανέβει σε ψυχολογία, να τονωθεί η αυτοπεποίθηση των παικτών και να επιστρέψουν τα χαμόγελα στις δύσκολες μέρες που πιθανώς να έρθουν.

Ο Μπάγεβιτς μίλησε χθες το μεσημέρι, στους Θρακομακεδόνες, για «ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι». Κατά τον προπονητή της ΑΕΚ «καθοριστικός παράγοντας είναι η ψυχολογία που αλλάζει σημαντικά, αν νικήσει η ΑΕΚ σε ένα ντέρμπι». Τη νίκη, όπως είπε, τη χρειάζεται για την ιστορία της ομάδας. «Ο κόσμος της ΑΕΚ περιμένει να νικήσουμε. Θέλουμε πάση θυσία τη νίκη. Θα προσπαθήσουμε γι' αυτό».

Ο Ντούσκο δήλωσε επίσης ότι η ομάδα του είναι έτοιμη για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. «Ξέρουμε τι μας περιμένει, ξέρουμε ότι δεν θα είναι εύκολος αγώνας».

Ο Παντελής Καφές τόνισε ότι η ΑΕΚ αλλιώς τα υπολόγιζε τα πράγματα από την αρχή. «Η χρονιά ξεκίνησε πολύ άσχημα για εμάς, με τον αποκλεισμό από την Ομόνοια. Στη συνέχεια είχαμε και κάποια άτυχα αποτελέσματα, που μας επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό. Πρέπει, όμως, να τα ξεπεράσουμε και να κοιτάξουμε μπροστά». Για τον Καφέ, το ματς με τον Παναθηναϊκό είναι «μια μεγάλη ευκαιρία» για την ΑΕΚ, αν θέλει να φτάσει σε υψηλότερες θέσεις. «Ενα τέτοιο παιχνίδι μπορεί να μας βοηθήσει πολύ στη συνέχεια. Να μας αλλάξει την ψυχολογία. Πρέπει να μπούμε μέσα για να κερδίσουμε».

Ο Ισμαέλ Μπλάνκο είπε ότι μια νίκη θα βοηθήσει την ομάδα στον ψυχολογικό τομέα. «Μπορούμε να ανακάμψουμε στον δεύτερο γύρο και πρέπει να ξεχάσουμε τον πρώτο. Η διαφορά δεν είναι μεγάλη και με σκληρή δουλειά μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας».

Ο Μπάγεβιτς αναμένεται να παρατάξει την ΑΕΚ με Σάχα, Μπασινά, Χουανφράν, Μαϊστόροβιτς, Κυργιάκο στην άμυνα, στα χαφ Ενσαλίβα, Καφέ, Πλιάτσικα (ή Πελετιέρι) και τον Σκόκο πίσω από Μπλάνκο - Τζιμπούρ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Για το ίδιο θέμα
Ξύλο, θέαμα κι ανατροπές