Έντυπη Έκδοση

Εμφύλιος σε ιστορικό σωματείο

Χορευτές του θεάτρου «Δόρα Στράτου» στρέφονται ενάντια στην πολιτική και τις αποφάσεις του προέδρου Αλκη Ράφτη.

Εναντίον του προέδρου του θεάτρου «Δόρα Στράτου» στρέφονται οι χορευτές του Εναντίον του προέδρου του θεάτρου «Δόρα Στράτου» στρέφονται οι χορευτές του Συγκεκριμένα, ασκούν νόμιμες προσφυγές με τη μορφή «αιτήσεων οφειλόμενης ενέργειας» στους υπουργούς Πολιτισμού και Τουριστικής Ανάπτυξης και στον δήμαρχο Αθηναίων, αλλά και σε επίπεδο εισαγγελικής και διοικητικής λειτουργίας στον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου.

Ειδικότερα καταγγέλλουν:

* Την παράνομη χρήση του νεοκλασικού κτιρίου της οδού Σχολείου 8 στην Πλάκα -είναι ιδιοκτησίας του Δημοσίου και έχει παραχωρηθεί με άδεια του Αρχαιολογικού Συμβουλίου και του ΥΠΠΟ από το ελληνικό κράτος για τις λειτουργίες του σωματείου- και τη λειτουργία του Σωματείου CID (International Dance Council) του οποίου επίσης είναι πρόεδρος ο Αλκης Ράφτης.

**Την υπεκμίσθωση του Θεάτρου του Λόφου του Φιλοπάππου από τον Αλκη Ράφτη σε τρίτους.

Ο Αλκης Ράφτης απαντά: «Ολοι όσοι διαμαρτύρονται, έχουν αποχωρήσει οικειοθελώς από το συγκρότημα. Κάποιοι τούς υποσχέθηκαν ότι με ένα καλό γιουρούσι θα πάρουν τη διοίκηση του θεάτρου στα χέρια τους, θα το κάνουν μαγαζάκι τους και τότε θα τρώνε με χρυσά κουτάλια.

Πράγματι έχω εκλεγεί πρόεδρος της επίσημης οργάνωσης για όλα τα είδη χορού σε όλες τις χώρες του κόσμου. Η έδρα του CID βρίσκεται στο Παρίσι, στο μέγαρο της UNESCO.

Φυσικά, εφόσον διαμένω στην Αθήνα, η αλληλογραφία διεκπεραιώνεται από μια γραμματέα που εργάζεται εδώ. Το γεγονός ότι κατέχω μια τόσο υψηλή θέση (αμισθί πάντοτε) παρέχει τεράστια πλεονεκτήματα στο θέατρο σαν επαφές με όλη την υφήλιο».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός