Έντυπη Έκδοση

Διαψεύδουν φήμες για διαρροή

Αναστάτωση προκάλεσε χθες στον μαθητικό κόσμο και στους μαθητές της Καλαμάτας ένα περίεργο περιστατικό υποκλοπής θεμάτων των πανελληνίων εξετάσεων που φέρεται να συνέβη σε ιδιωτικό εκπαιδευτήριο το οποίο χρησιμοποιούνταν για εξεταστικό κέντρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δύο ιδιώτες εκπαιδευτικοί εντοπίστηκαν να έχουν στα χέρια τους τα θέματα των πανελληνίων εξετάσεων και να τα επεξεργάζονται λίγη ώρα μετά τη μετάδοσή τους μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος που χρησιμοποιεί για λόγους ασφαλείας το υπουργείο Παιδείας.

Το περιστατικό επιβεβαίωσε «σαν φήμη» στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Γιάννης Πλάταρος χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες στη δημοσιότητα καθώς -όπως είπε- δεν έχει καμιά απολύτως επίσημη ενημέρωση και όλες οι πληροφορίες προέρχονται από συναδέλφους του.

Την ύπαρξη πάντως του περίεργου περιστατικού στο εξεταστικό κέντρο του ιδιωτικού εκπαιδευτηρίου επιβεβαιώνει η αιφνιδιαστική μεταφορά των μαθητών στο 4ο Λύκειο Καλαμάτας.

«Εχουμε ακούσει κάποια πράγματα από συναδέλφους και μόνο κάτι σαν φήμη. Επίσημη ενημέρωση δεν έχουμε. Οι πληροφορίες λένε ότι κάποιοι ιδιώτες εκπαιδευτικοί είχαν συνδεθεί μέσω ανοιχτού δικτύου και είχαν στην οθόνη του υπολογιστή τους τα θέματα των πανελληνίων τα οποία προσπαθούσαν να τα λύσουν για να τα αναρτήσουν σε ιστοσελίδα του Διαδικτύου», δήλωσε στην «Ε» ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Μεσσηνίας Γιάννης Πλάταρος.

Η «Ε» προσπάθησε χθες το απόγευμα δεκάδες φορές να επικοινωνήσει με τον Νίκο Μαραμπέα, διευθυντή πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Περιφέρειας Πελοποννήσου, χωρίς όμως αποτέλεσμα καθώς δεν απαντούσε στις τηλεφωνικές κλήσεις.

«Το σύστημα μετάδοσης (VBI) των θεμάτων δεν μπορεί να παραβιαστεί», τόνιζαν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας περιοριζόμενοι στην ανεπίσημη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει περιστατικό υποκλοπής ή διαρροής θεμάτων. Οπως έλεγαν χαρακτηριστικά, «το υπουργείο Παιδείας δεν έχει δεχθεί καμία καταγγελία» και όπως άφησαν να εννοηθεί ούτε πρόκειται να ληφθεί κάποια σχετική πρωτοβουλία. Οσο για τη μετακίνηση των μαθητών, την επιβεβαιώνουν αποδίδοντάς την σε απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Εξετάσεων (ΚΕΕ) που ελήφθη για προληπτικούς λόγους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση