Ηλεκτρονική Έκδοση

Οι ΗΠΑ βρίσκονται πίσω από την επίθεση, λέει το Ιράν

23 νεκροί από την επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράν

23 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 60 τραυματίσθηκαν από τη χθεσινή επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε σε τέμενος των σιιτών μουσουλμάνων στην πόλη Ζαχεντάν του νοτιοανατολικού Ιράν, σύμφωνα με ανακοίνωση κυβερνητικού αξιωματούχου στο πρακτορείο IRNA. Την ίδια ώρα αξιωματούχος του ιρανικού καθεστώτος κατηγορεί τις ΗΠΑ ότι σχεδίασαν την χθεσινή επίθεση.

Νωρίτερα ο Αλί Μοχάμαντ Αζάντ, κυβερνήτης της επαρχίας, δήλωσε ότι ο αριθμός των νεκρών είναι μικρότερος από 30 νεκρούς, εκτίμηση που είχε μεταδώσει άλλο ιρανικό πρακτορείο λίγο μετά την επίθεση χθες το βράδυ στο Ζαχεντάν.

Σύμφωνα με τον Αζάντ, ογδόντα άνθρωποι τραυματίστηκαν και οι αρχές έχουν συλλάβει μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης που ευθύνεται για την επίθεση. Επίσης ο επαρχιακός κυβερνήτης Αλί Μοχαμάντ Αζάντ φέρεται να δήλωσε πως συνελήφθησαν τα μέλη μίας "τρομοκρατικής οργάνωσης", αλλά μόνο ένα άτομο ήταν πίσω από την έκρηξη στην πόλη.

 "Η οργάνωση σκόπευε να εκμεταλλευθεί τις συνθήκες ανασφάλειας που επικρατούν στο Αφγανιστάν και το Πακιστάν καθώς η χώρα ετοιμάζεται για τις προεδρικές εκλογές", δήλωσε στην ιστοσελίδα της κρατικής IRIB και πρόσθεσε ότι "σχεδίαζαν να προβούν και σε άλλες τρομοκρατικές ενέργειες σε άλλες επαρχίες και περιοχές της χώρας".

Σήμερα, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars, τοπικός αξιωματούχος δήλωσε ότι οι άνθρωποι που βρίσκονται πίσω από τη βομβιστική επίθεση,  είχαν προσληφθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

"Επιβεβαιώθηκε ότι αυτοί που βρίσκονται πίσω από την τρομοκρατική ενέργεια στο Ζαχεντάν προσελήφθησαν από την Αμερική", δήλωσε στο Fars ο Τζαλάλ Σαγιάχ, αξιωματούχος των υπηρεσιών του κυβερνήτη της επαρχίας του Σιστάν-Μπαλουτσιστάν, προσθέτοντας ότι τρεις άνθρωποι έχουν συλληφθεί.

Σημειώνεται ότι η Ζαχεντάν είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Σιστάν- Μπαλουχεστάν που συνορεύει με το Πακιστάν. Η επαρχία αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα ασφαλείας και συχνά ξεσπούν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών, λαθρεμπόρων ναρκωτικών και ληστών.

 (Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράν