Έντυπη Έκδοση

ΝΕΟ ΦΙΑΣΚΟ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS - ΚΑΙ Ο ΧΡ. ΚΑΡΑΒΕΛΑΣ «ΕΚΤΟΣ ΕΛΛΑΔΟΣ»

Και δεύτερος άφαντος

Σε απόλυτο φιάσκο εξελίσσεται η ανάκριση για το σκάνδαλο των «μαύρων ταμείων» της Ζίμενς.

Κύριος υπεύθυνος ο 4ος ειδικός ανακριτής, Ν. Ζαγοριανός, ο οποίος ύστερα από μια σειρά, τουλάχιστον άστοχων, ενεργειών και αφού εκκρεμεί σε βάρος του ακόμα και μήνυση για κατάχρηση εξουσίας και παράβαση καθήκοντος, αποφάσισε μόλις χθες το πρωί να εκδώσει διατάξεις για απαγόρευση εξόδου των κατηγορουμένων (εκτός του Β. Γιουνγκ) που δεν έχουν ακόμη παραχωρήσει απολογία.

Την ίδια ώρα, βέβαια, γινόταν γνωστό ότι ακόμη ένας από τους κατηγορούμενους, ο οποίος είχε χθες κληθεί σε απολογία, ο Χρ. Καραβέλας, οικονομικός διευθυντής της Ζίμενς μέχρι και το 1998, τον «είχε ήδη χαιρετήσει» για να πάει... να ανταμώσει τον πρώτο διδάξαντα Μιχ. Χριστοφοράκο!

Την αποστροφή του πελάτη του να προσέλθει για απολογία, ανακοίνωσε επισήμως το μεσημέρι ο συνήγορός του Γ. Μαρκουλάκος με τη λιτή δήλωση: «Γνωρίζω μόνο ότι δεν θα έρθει επειδή αντιμετωπίζει προβλήματα».

«Προβλήματα υγείας;»

«Προβλήματα».

«Πιστεύετε ότι είναι στην Ελλάδα;»

«Εκτιμώ πως όχι».

Σύμφωνα με πληροφορίες, όταν ο συνήγορος προσήλθε στο ανακριτικό γραφείο για να ενημερώσει σχετικά τον ανακριτή, ο κ. Ζαγοριανός έγινε έξαλλος με την απώλεια και δεύτερου κατηγορουμένου και ξέσπασε σε βάρος του κ. Μαρκουλάκου, δείχνοντάς του με αποστροφή την πόρτα. Στη συνέχεια, προχώρησε στις διαδικασίες για έκδοση εντάλματος σύλληψης σε βάρος του κ. Καραβέλα. Ενδεχομένως, λόγω του πρόσφατου.... παρελθόντος, μετά δηλαδή το προβληματικό ένταλμα για τον Μιχ. Χριστοφοράκο, το δεύτερο σχετικό έγγραφο να είναι πληρέστερο.

*Αργά το βράδυ, αστυνομικοί συνέλαβαν τους επίσης κατηγορουμένους Γ. Σκαρπέλη και Ηλ. Γεωργίου και τους οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, παρότι λίγες ώρες νωρίτερα είχαν πάρει αναβολή για να απολογηθούν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ