Ηλεκτρονική Έκδοση

Κίνητρα για την αλλαγή παλαιών μοντέλων

Προεκλογικό μπόνους 500 ευρώ για αλλαγή κλιματιστικών

Τη διαδικασία για την απόσυρση των παλαιάς τεχνολογίας κλιματιστικών ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Ανάπτυξης, υποσχόμενο παράλληλα επιδότηση ως και 500 ευρώ για κάθε συσκευή που αντικαθίσταται.

Ταυτόχρονα το υπουργείο θα ξεκινήσει από τις 5 Ιουνίου (δύο μόλις ημέρες πριν τις εκλογές) τη λειτουργία διαδικτυακού κόμβου στη διεύθυνση www.allazoklima.gr, με πληροφορίες για το πρόγραμμα αντικατάστασης και το πώς μπορούν να συμμετέχουν σε αυτό οι πολίτες.

Συγκεκριμένα η ειδική ιστοσελίδα θα λειτουργεί υποστηρικτικά στο πρόγραμμα απόσυρσης γερασμένων κλιματιστικών μονάδων που προωθεί του υπουργείο και θα είναι ανοιχτό όλους τους πολίτες, χωρίς εισοδηματικό όριο.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ανάπτυξης, πέρυσι πουλήθηκαν 500.000 κλιματιστικά, από τα οποία τα 150.000 ήταν τεχνολογίας inverter και τα υπόλοιπα συμβατικά. Από τα συμβατικά, το 80 % δεν ήταν ενεργειακής κλάσης Α, αλλά χαμηλότερης.

Συνολικά στη χώρα είναι εγκατεστημένα 7 εκατ. κλιματιστικά, από τα οποία τα μισά περίπου στον οικιακό τομέα, ενώ το μόνο το 1,5 εκατ. από αυτά είναι ενεργειακής κλάσης Α.

Απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις για το πρόγραμμα αντικατάστασης κλιματιστικών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Στο διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Ερωτήσεις-απαντήσεις για την αντικατάσταση κλιματιστικών