Έντυπη Έκδοση

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ 24ΧΡΟΝΟΥ ΓΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΗΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ

«Προσλαμβάνεστε ως χαφιές»

Οταν δέχτηκε το τηλεφώνημα χάρηκε. Στα 24 του, βρισκόταν στην ανεργία για αρκετό διάστημα και το ηθικό του ήταν καταρρακωμένο. Η πρόσκληση λοιπόν από μεγάλη εταιρεία που δραστηριοποιείται στον χώρο των τεχνολογιών (και στην οποία είχε καταθέσει το βιογραφικό του) ήρθε την κατάλληλη στιγμή.

Γρήγορα όμως αναγκάστηκε να αλλάξει γνώμη. Η δουλειά που του επεφύλασσαν αποδεικνύει τα νέα ήθη που επικρατούν στον χώρο της εργασίας.

Το πιστοποιεί και ο τίτλος της: «Μυστικός πελάτης», του είπαν, και όταν ζήτησε περισσότερες πληροφορίες τού εξήγησαν: Θα επισκεπτόταν υποκαταστήματα της εν λόγω επιχείρησης όπου θα εμφανιζόταν και θα συμπεριφερόταν σαν κανονικός πελάτης.

Η δική του δουλειά αφορούσε την "αξιολόγηση" των υπαλλήλων του καταστήματος, σύμφωνα με την "εξυπηρέτηση" που θα του παρείχαν. Και θα ολοκληρωνόταν με τη συμπλήρωση ενός ερωτηματολογίου, το οποίο θα παρέδιδε στους εργοδότες του, οι οποίοι με τη σειρά τους λαμβάνουν τα «κατάλληλα μέτρα» για τους εργαζόμενους που δεν πληρούν τα «κριτήρια», δηλαδή αυτούς που δεν λειτουργούν σύμφωνα με τα πρότυπα και τους κανόνες της επιχείρησης!

Ο 24χρονος Λαρισαίος παρότι είχε ανάγκη την εργασία στάθηκε στο ύψος του. Καθώς λοιπόν η συνείδησή του δεν του επέτρεπε, δεν δίστασε. «Εγώ μυστικός χαφιές δεν γίνομαι», σκέφτηκε. Οχι μόνο αρνήθηκε αλλά κατήγγειλε το περιστατικό και στην τοπική εφημερίδα «Ελευθερία».

Και όλα αυτά για 420 ευρώ.

Σημειώνει, μάλιστα, ότι εκείνο που πραγματικά τον εξόργισε είναι ότι η εκπρόσωπος της εταιρείας που του τηλεφώνησε, τον ενημέρωσε ότι αν αποδεχτεί τη θέση θα πρέπει να περάσει και μια ημέρα εκπαίδευσης στην Αθήνα. «Να εκπαιδευτώ δηλαδή για το πώς θα γίνω καλός χαφιές. Δεν χρειάστηκε καν να το σκεφτώ...», συμπλήρωσε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απασχόληση και ανεργία