Έντυπη Έκδοση

Εκ των έσω

* ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ... «Αγιος Παντελεήμονας, Σωκράτους, ευρύτερη περιοχή της Πατησίων μέχρι και τον Αγιο Ελευθέριο, Αχαρνών, Λιοσίων και οι γύρω δρόμοι.

Το κλίμα είναι τόσο εκρηκτικό, που αναρωτιέμαι μερικές φορές εάν η αδιαφορία των θεσμών δεν κρύβει και κάποια σκοπιμότητα»...

Η Χριστίνα Κοψίνη, στην «Καθημερινή»:

-«"Μία απόλαυση είχα κι αυτήν την έχασα. Ούτε στο παγκάκι της πλατείας με τις φίλες μου δεν μπορώ να κάτσω τα βράδια. Να, να πάνε αλλού να κάνουν τις βρωμιές τους", έλεγε η γιαγιά (...). Γιατί και η κ. Φωφώ είναι μία από τους αδύνατους και κανείς δεν μπορεί να την πείσει να θυσιάσει ακόμη και το παγκάκι στην πλατεία που έχει μεταβληθεί σε υπαίθριο WC».

- «Θυμάμαι το ερώτημα, αντί απάντησης, που έθεσε η Καναδή συγγραφέας Μ. Ατγουντ όταν ρωτήθηκε για την πίεση του μεταναστευτικού, σε εκπομπή της ΕΤ1. "Πόσο από τον εαυτό σου μπορείς να δώσεις και να μείνεις ο εαυτός σου; Πόσους μπορείς να βάλεις στο σπίτι σου, στο χώρο σου;", αναρωτήθηκε, από το Τορόντο που αποτελεί υπόδειγμα πολυεθνικής συμβίωσης».

* ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ... «Σχεδόν κανένας, σε καμιά χώρα-μέλος της Ε.Ε., δεν ασχολείται με ευρωπαϊκά θέματα εν όψει των ευρωεκλογών της Κυριακής»...

Ο Γιώργος Δελαστίκ, στο «Εθνος»:

- «Μέσα σε αυτό το κλίμα πανευρωπαϊκού πολιτικού εκφυλισμού, πού να δώσει κανείς σημασία στον πρώην πρωθυπουργό της Γαλλίας, Ντομινίκ ντε Βιλπέν, ο οποίος γράφει σε άρθρο του στη "Μοντ" ότι "η Ε.Ε. περνάει την πιο σοβαρή κρίση της" και προσθέτει: "Ζούμε το τέλος μιας εποχής. Ορφανή από το ιδανικό της, η Ευρώπη πρέπει να επαναθεμελιωθεί" καθώς "οι Ευρωπαίοι αμφιβάλλουν ακόμη και για την ταυτότητα της Ε.Ε."».

* ΑΘΛΟΣ... «Ο "νόμος Πεπονή" καταγράφηκε ως γενναία απόπειρα απελευθέρωσης του πολιτικού συστήματος από τα δεσμά του. Ο βουλευτής έπαψε να αισθάνεται τον ψηφοφόρο να τον τραβάει από το μανίκι»...

Ο Γιώργος Λακόπουλος, στον «Ελ. Τύπο»:

- «Ηταν η πιο σημαντική πράξη εκσυγχρονισμού. Ενας άθλος, με κόντρα το μισό ΠΑΣΟΚ. Ακόμη και ο εκσυγχρονιστής Σημίτης βρέθηκε απέναντί του, με την υπόθεση των συμβασιούχων της ΔΕΗ. Αργότερα υπουργοί του Σημίτη ξήλωσαν το πουλόβερ του ΑΣΕΠ. Και οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ εκδικήθηκαν τον Πεπονή. Ετσι, ένας από τους πιο σημαντικούς πολιτικούς της Μεταπολίτευσης έμεινε εκτός Βουλής από το 2000. Για να αποδειχτεί αυτό που λέει ο Αμερικανός συγγραφέας Γκορ Βιντάλ: "Ενας άθλος δεν μένει ποτέ ατιμώρητος"».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Κύριο θέμα
Εντός, εκτός και...