Ηλεκτρονική Έκδοση

Χαρακτηρίζει «ύποπτο» το χρόνο έκδοσης της απόφασης, επιμένει στη νομιμότητα των προσλήψεων

Μέτωπο με το ΑΣΕΠ άνοιξε ο Σωτ. Χατζηγάκης

Αμφισβητεί ευθέως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Σωτήρης Χατζηγάκης, την απόφαση του ΑΣΕΠ με την οποία κρίνονται άκυρες και παράνομες ο 15 προσλήψεις στο Ελεγκτικό Συνέδριο που είχαν πραγματοποιηθεί από το υπουργείο Δικαιοσύνης, όταν ο κ. Χατζηγάκης ήταν υπουργός. «Οι προσλήψεις αυτές είναι και νόμιμες και συνταγματικά σύννομες», δήλωσε ο Σ. Χατζηγάκης, χαρακτηρίζοντας «ύποπτο» τον χρόνο έκδοσης της απόφασης.

"Είναι μία διαδικασία που ακολουθείται εδώ και είκοσι χρόνια και στηρίζεται σε νόμους που ψήφισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Επομένως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό, τίποτα το παράνομο, τίποτα έξω από την συνταγματικότητα", υπογράμμισε ο Σωτήρης Χατζηγάκης.

Μάλιστα, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης σημείωσε πως "του κάνει εντύπωση πως το ΑΣΕΠ τώρα, τρεις μέρες πριν από τις ευρωεκλογές, ανακάλυψε παρατυπίες στο διαγωνισμό, πάνω από τέσσερις μήνες μετά την έκδοση των αποτελεσμάτων (20 Ιανουαρίου), αφού είχαν γίνει όλες οι νόμιμες διαδικασίες και είχε λάβει γνώση εδώ και ένα χρόνο που πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός. Είναι επίσης περίεργο που το ΑΣΕΠ εισέρχεται σε θέματα ουσίας, ενώ ρόλος του είναι να ελέγχει τη νομιμότητα των διαδικασιών πρόσληψης".

Παράλληλα, ο Σωτήρης Χατζηγάκης επισήμανε πως ο "διαγωνισμός έγινε βάσει του νόμου 3202/2003 και είναι η δεύτερη φορά μέσα στα τελευταία πεντέμισι χρόνια που το Ελεγκτικό Συνέδριο διεξάγει διαγωνισμό για την πρόσληψη υπαλλήλων του με τον παραπάνω νόμο (η πρώτη φορά ήταν επί ΠΑΣΟΚ). Αξίζει ν’ αναφέρω ότι παραμονές των εκλογών του 1989, η τότε Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ συνέστησε 2.500 θέσεις δικαστικών επιμελητών, η πρόσληψη των οποίων έγινε με έκτακτες διαδικασίες τριμελών επιτροπών από υπαλλήλους. Πραγματικά μου προκαλεί εντύπωση πως αυτόν τον καιρό μερικές μέρες πριν από τις ευρωεκλογές γεννάται αυτό το θέμα".

"Εν πάση περιπτώσει, ο διαγωνισμός αυτός θα πρέπει να θεωρείται ολοκληρωμένος και οφείλουμε να έχουμε εμπιστοσύνη στην αδέκαστη κρίση του Ελεγκτικού Συνεδρίου που είναι ένα εκ των τριών κατά το Σύνταγμα Ανώτατων Δικαστηρίων", κατέληξε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΑΣΕΠ
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση πάει στις κάλπες πετώντας λάσπη στον ανεμιστήρα
Ακυρώνει προσλήψεις
ΠΑΣΟΚ: Έκθετη η κυβέρνηση για Siemens, αλλά και ρουσφέτια