Ηλεκτρονική Έκδοση

Φωτοβολταϊκά στις στέγες και με τη... βούλα

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση με την οποία ενεργοποιείται το πρόγραμμα Ανάπτυξης Φωτοβολταϊκών Συστημάτων, ισχύος έως 10 kw, σε κατοικίες και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της εν λόγω απόφασης, οι όροι εγκατάστασης των φωτοβολταϊκών θα οριστούν με απόφαση του Υπουργού ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργου Σουφλιά. Το πρόγραμμα προβλέπει:

►Την παροχή σταθερής τιμής της παραγόμενης ενέργειας 0,55 €/kwh για 25ετια ανά εγκατάσταση (αναπροσαρμοζόμενη στο 25% του ΔΤΚ ή στο 140% της Μέσης ΟΤΣ). Από 2012 προβλέπεται μείωση της τιμής για τις νέες εγκαταστάσεις, σταθερή επίσης για 25ετία.

►Για την ηλεκτρική ενέργεια που διοχετεύεται στο Δίκτυο να γίνεται λογιστικός συμψηφισμός από τη ΔΕΗ με το κόστος της ενέργειας που καταναλώνεται για τις ανάγκες του κυρίου του φωτοβολταϊκού.

►"Απλές και γρήγορες "διαδικασίες για τον πολίτη - παραγωγό - καταναλωτή, μέσω των τοπικών Υπηρεσιών ΔΕΗ και του λογαριασμού ΗΕ.

►Εγκατάσταση χωρίς την αδειοδότηση από τα ΥΠΑΝ – ΥΠΕΧΩΔΕ, παρά μόνο με έγκριση εργασιών μικρής κλίμακας.

►Καμία Φορολογική ή ασφαλιστική Υποχρέωση (άνοιγμα βιβλίων έναρξης εργασιών, έκδοση τιμολογίων, ασφάλιση, ΚΒΣ, ΦΠΑ, φορολογία εισοδήματος).

Διαβάστε ολόκληρη την Κοινή Υπουργική Απόφαση, επιλέγοτνας το σχετικό σύνδεσμο, στη δεξιά στήλη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Περιβάλλον & οικολογία
Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Στο διαδίκτυο
Σχετικά αρχεία
Η ΚΥΑ για τα φωτοβολταϊκά - 139 KB