Ηλεκτρονική Έκδοση

Αγώνας δρόμου για τις πολιτείες ώστε να καλύψουν τις «τρύπες» των προϋπολογισμών τους

Στο «κόκκινο» οι διαχειριστικές δαπάνες των ΗΠΑ

Την επιβολή φόρων συνολικού ύψους 24 δισ. δολαρίων πρότειναν σήμερα οι Πολιτείες προς την κεντρική αμερικανική κυβέρνηση, σε μια προσπάθεια να τακτοποιήσουν τους προϋπολογισμούς τους για το 2010, οι οποίοι έχουν απορρυθμιστεί εξαιτίας της οικονομικής κρίσης.

Τρέχει και δε φτάνει ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, για να "συμμαζέψει" τον προϋπολογισμό της Καλιφόρνια Τρέχει και δε φτάνει ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, για να "συμμαζέψει" τον προϋπολογισμό της Καλιφόρνια Σύμφωνα με πληροφορίες από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το μεγαλύτερο πρόβλημα εστιάζεται στην πολιτεία της Καλιφόρνια, όπου ο Κυβερνήτης, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, παλεύει να κλείσει “τρύπα” 21,3 δισ. δολαρίων στον προϋπολογισμό της πολιτείας.

Την ίδια στιγμή, οι πολιτείες προχωρούν σε περαιτέρω μείωση των δαπανών τους σε ό,τι αφορά στην ανώτατη εκπαίδευση και το προσωπικό που εργάζεται περιφερειακές ομοσπονδιακές υπηρεσίες.

Οικονομικοί αναλυτές εκτιμούν ότι οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν τη χειρότερη οικονομική ύφεση, έπειτα από το οικονομικό κραχ στα τέλη της δεκαετίας του 1920.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΗΠΑ