Ηλεκτρονική Έκδοση

Η συσπείρωση το ζητούμενου του Κώστα Καραμανλή, στην τελευταία ομιλία πριν τις κάλπες

Αυλαία με επίθεση στο ΠΑΣΟΚ

Επιχείρηση τόνωσης του πεσμένου ηθικού των ψηφοφόρων της ΝΔ, με αναφορές στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, καθώς και προσπάθεια αύξησης των ποσοστών συσπείρωσης, έκανε ο πρωθυπουργός, μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση της ΝΔ στην Αθήνα.

Με τη δημοσκοπική διαφορά μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ ν' αυξάνεται συνεχώς, ο κ. Καραμανλής επιδίωξε να αποδώσει όλα τα προβλήματα του τόπου στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και να παρουσιάσει το κόμμα του ως την υπεύθυνη δύναμη που δίνει προοπτική στον τόπο και που έχει παράξει έργο.

Ο κ. Καραμανλής, αρνήθηκε τις ευθύνες και για τις τελευταίες εξελίξεις στην υπόθεση Siemens και  υποστήριξε ότι η αλήθεια είναι μία: “Η πρωτοφανής υπόθεση  είναι σκάνδαλο ΠΑΣΟΚ. Και μόνο του ΠΑΣΟΚ”. Και πρόσθεσε: “Εμείς δεν προτρέχουμε. Περιμένουμε την έρευνα της Δικαιοσύνης. Είναι, όμως, αδιανόητο να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ σαν τιμητής σ’ ένα σκάνδαλο που έγινε στη διάρκεια των κυβερνήσεών του. Οι κραυγές του δεν θα τρομάξουν κανέναν. Και, βέβαια, δεν θα τρομάξουν το 'νοικοκύρη', που είναι η Δικαιοσύνη”.

Ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος προς την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι δεν μπορεί να παριστάνουν τους καταγγέλλοντες εκείνοι που υπέγραψαν τις προγραμματικές συμφωνίες: “Κανένας δεν ξεχνά τις πρακτικές τους. Δεν ερεύνησαν ποτέ κανένα σκάνδαλο. Δεν δέχτηκαν τη σύσταση καμιάς Εξεταστικής Επιτροπής. Ψήφιζαν νόμους επίσπευσης της παραγραφής. Δεν μπορούν να δίνουν μαθήματα διαφάνειας. Δεν μπορούν να παραπληροφορούν. Προπάντων, δεν μπορούν να παραπληροφορούν σε θέματα που, όπως λέει ο λαός, έχουν λερωμένη τη φωλιά τους”.

Κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για απουσία σχεδίου για την αντιμετώπιση της κρίσης, λέγοντας ότι τα όσα είπε η αξιωματική αντιπολίτευση αποτελούν εξωπραγματικές υποσχέσεις. “Οι πρακτικές τους συνδυάζουν την αλαζονεία με την ανευθυνότητα. Τους παρακολουθούμε, αλλά δεν τους ακολουθούμε. Δεν θα περάσει η παραπληροφόρηση.  Απορρίπτουμε την ανευθυνότητα”, ανέφερε.

Σε κάθε περίπτωση, διαμήνυσε ότι δεν σκοπεύει να εγκαταλείψει το δρόμο που ακολούθησε όλα αυτά τα χρόνια, αναφέροντας, μεταξύ άλλων ως κυβερνητικές επιτυχίες, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, τον περιορισμό της ανεργίας, τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό, την ολοκλήρωση της Εγνατίας Οδού και την κατασκεύη αυτοκινητόδρομων, τις συμφωνίες για τους αγωγούς και την πώληση της Ολυμπιακής. Οικοιοποιήθηκε και την "πράσινη ανάπτυξη", λέγοντας ότι δρομολογήθηκε με την ενεργειακή πολιτική που ακολουθεί.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωεκλογές
Νέα Δημοκρατία
Για το ίδιο θέμα
Κ. Καραμανλής: Οι πολίτες θα μου πουν πότε να φύγω