Έντυπη Έκδοση

Ευρωεκλογές και ευρωπροβλήματα

Τα πλατιά χαμόγελα που διατηρούσαν έως και σήμερα τα οικονομικά επιτελεία των κυβερνήσεων ανά την Ε.Ε. από αύριο... παγώνουν.

Η προεκλογική αισιοδοξία δίνει τη σκυτάλη στον σκεπτικισμό για την έκρηξη της ανεργίας, τις αντοχές του χρηματοπιστωτικού συστήματος και το μέγεθος της οικονομικής κρίσης που διανύουμε και της δημοσιονομικής που έπεται. Αύριο, λοιπόν, μαζεύονται στις Βρυξέλλες οι υπουργοί Απσχόλησης για να αποτιμήσουν την επάρκεια των μέτρων συγκράτησης της ανεργίας και να απαντήσουν στο ερώτημα «αν η κρίση μεγαλώσει, τι θα κάνουμε», αφού λεφτά δεν υπάρχουν για νέα μέτρα. Οι υπουργοί Οικονομίας και οι κεντρικοί τραπεζίτες θα τσεκάρουν την υλοποίηση των σχεδίων ενίσχυσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Το απόγευμα, στο Eurogroup η ΕΚΤ θα παρουσιάσει τις νέες προβλέψεις περί ύφεσης ακόμη και άνω του 5% στην Ε.Ε., θα ασχοληθούν με τα τέσσερα νέα κράτη που από την Τρίτη εισέρχονται σε καθεστώς δημοσιονομικής επιτήρησης (Μάλτα, Λιθουανία, Πολωνία και Ρουμανία), αλλά θα «εξετάσουν» κσι την ελληνική οικονομία.

Αυτό που ελπίζουν στελέχη της ελληνικής κυβέρνησης είναι ότι μέσα στον... χαμό θα δείξουν πολύ μικρό ενδιαφέρον για τον εκτροχιασμό του ελληνικού προϋπολογισμού...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Στη στήλη
Παρασκήνια