Ηλεκτρονική Έκδοση

Λίβανος - εκλογές

Ήττα της Χεζμπολά δείχνουν και τα επίσημα αποτελέσματα

Δόθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα τα επίσημα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών στον Λίβανο, τα οποία επιβεβαιώνουν ότι ο υποστηριζόμενος από τις ΗΠΑ συνασπισμός κέρδισε την αντίπαλό του Χεζμπολά και τους συμμάχους της.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Ζιάντ Μπαρούντ, ανακοινώνει τα επίσημα αποτελέσματα Ο υπουργός Εσωτερικών του Λιβάνου, Ζιάντ Μπαρούντ, ανακοινώνει τα επίσημα αποτελέσματα Σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εσωτερικών Ζιάντ Μπαρούντ, ανέγνωσε τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τα οποία η αντί-Συριακή συμμαχία κέρδισε την πλειοψηφία 128 εδρών στο κοινοβούλιο.

Η απερχόμενη πλειοψηφία εξασφάλισε 71 έδρες, σε σχέση με τις 57 που έλαβε η μειοψηφία της οποίας ηγείται η σιτική Χεζμπολά, επί συνόλου των 128 εδρών του κοινοβουλίου.

Οι εορτασμοί είχαν ήδη αρχίσει τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα από την πλευρά της πλειοψηφίας, ενώ οι υπεύθυνοι της συμμαχίας της οποίας ηγείται η Χεζμπολά αποδέχτηκαν το αποτέλεσμα της κάλπης, απευθύνοντας ταυτόχρονα έκκληση για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Εκλογές
Λίβανος
Για το ίδιο θέμα
Σε νέα τροχιά σύγκρουσης με τη Δύση η Χεζμπολά