Ηλεκτρονική Έκδοση

Τελικά αποτελέσματα στην Ισπανία

Το Λαϊκό κόμμα κέρδισε τις ισπανικές ευρωεκλογές

Σε υψηλά επίπεδα η αποχή των εκλογέων

Νίκη της Δεξιάς έβγαλαν τα αποτελέσματα της ευρωκάλπης στην Ισπανία, με το ποσοστό αποχής να φτάνει το 54%. Σημαντικές υπήρξαν οι απώλειες για τους Σοσιαλιστές του πρωθυπουργού, Χοσέ Λουίς Ροντρίγκεθ Θαπατέρο.

Προβληματισμένος από τη χθεσινή ήττα των Σοσιαλιστών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Θαπατέρο Προβληματισμένος από τη χθεσινή ήττα των Σοσιαλιστών εμφανίστηκε ο πρωθυπουργός Θαπατέρο Το Λαϊκό Κόμμα (δεξιά) έλαβε το 42,23% των ψήφων και εξασφάλισε 23 έδρες από τις 50 που αναλογούν στη χώρα, ενώ το Σοσιαλιστικό Κόμμα έλαβε το 38,51 των ψήφων και 21 έδρες, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών.

Το ποσοστό αποχής ήταν 54%, ενώ στις ευρωεκλογές του 2004 ήταν 54,86. Ο συνασπισμός CEU που συνενώνει τα διάφορα εθνικιστικά κόμματα της Δεξιάς, κατέλαβε την τρίτη θέση με 5,12% των ψήφων και δυο έδρες.

Τέταρτος ήλθε ο συνασπισμός οικολόγων-κομμουνιστών IU. έλαβε 3,73% και δυο έδρες. Στην πέμπτη θέση το κεντρώο και αντι-εθνικιστικό κόμμα UpyD έλαβε 2,87% και μια έδρα. Τέλος στην έκτη θέση ο συνασπισμός EDP των εθνικιστικών κομμάτων της αριστεράς και των οικολόγων έλαβε 2,50% και την τελευταία διαθέσιμη έδρα.

(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωεκλογές
Ισπανία