Ηλεκτρονική Έκδοση

Συνελήφθη μέλος διεθνούς κυκλώματος παράνομης διακίνησης μεταναστών

Ένας 33χρονος Ιρακινός υπήκοος που σύμφωνα με έρευνα των Ιταλικών αρχών, φέρεται ως εμπλεκόμενος σε διεθνές κύκλωμα διακίνησης λαθρομεταναστών από τη χώρα μας σε διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, εντοπίστηκε και συνελήφθη, στο πλαίσιο αστυνομικής συνεργασίας της χώρας μας με τις Ιταλικές διωκτικές αρχές.

Για τον εντοπισμό και άλλων μελών του ίδιου κυκλώματος, που είχαν ενεργή συμμετοχή στη διακίνηση των λαθρομεταναστών, έγιναν ανάλογες έρευνες, σε λοιπές ευρωπαϊκές χώρες που συμμετείχαν στην εν λόγω συνεργασία.

Οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής συνέλαβαν τον 33χρονο, για τον οποίο είχε εκδοθεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης των Ιταλικών Διωκτικών Αρχών. Ακολούθως, παρουσία δικαστικού λειτουργού διενεργήθηκε έρευνα στην οικία του, κατά την οποία εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ένα διαβατήριο Γεωργίας τρίτου προσώπου, μία κεντρική μονάδα Η/Υ, ένα βιβλιάριο καταθέσεως χρημάτων της Εθνικής Τράπεζας, επτά φωτογραφίες τύπου διαβατηρίων τρίτων προσώπων, ενώ σε σωματική έρευνα που του έγινε, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά τηλέφωνα, ως μέσα που χρησιμοποιούνταν στην παράνομη διακίνηση μεταναστών.

Ο συλληφθείς θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, κατηγορούμενος για παράβαση του Ν.3386/05 «Κατοχή διαβατηρίων τρίτων προσώπων», καθώς και στον εισαγγελέα Εφετών Αθηνών, για την εκτέλεση του προαναφερόμενου Ευρωπαϊκού Εντάλματος Σύλληψης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ