Ηλεκτρονική Έκδοση

Διαμαρτυρίες του Οργανισμού

Υπάλληλοι του ΟΗΕ μεταξύ των νεκρών στο Πακιστάν

Ξεπέρασε τους 16 νεκρούς ο απολογισμός της επίθεσης με παγιδευμένο αυτοκίνητο το βράδυ της Τρίτης σε κεντρικό πολυτελές ξενοδοχείο της Πεσαβάρ στο βορειοδυτικό Πακιστάν, μετά την ανακάλυψη άλλων πέντε σορών στα συντρίμμια νωρίς σήμερα το πρωί, ανακοίνωσε η αστυνομία εκφράζοντας φόβους ότι ο αριθμός των θυμάτων ενδέχεται να αυξηθεί. Πενήντα επτά άνθρωποι τραυματίστηκαν, ενώ τρεις παραμένουν αγνοούμενοι, μεταξύ τους κι ένα στέλεχος του ξενοδοχείου.

Ανάμεσα στους νεκρούς συγκαταλέγονται και δύο υπάλληλοι του ΟΗΕ, ο σέρβος Αλεξάνταρ Βόρκαπιτς, που εργαζόταν στην Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες και η φιλιππινέζα Περσεβεράντα Σο που εργαζόταν στην UNICEF.

Ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες δήλωσε σήμερα ότι η 'Υπατη Αρμοστεία (HCR) βρίσκεται σε "μεγάλο δίλημμα" για το αν θα παραμείνει κλιμάκιό του στην περιοχή καθώς ο Βόρκαπιτς "είναι το δεύτερο μέλος του προσωπικού μας που σκοτώνεται σε διάστημα μικρότερο των πέντε μηνών στο Πακιστάν". Ο Γκουτέρες κατήγγειλε επίσης το γεγονός ότι οι εργαζόμενοι στην ανθρωπιστική βοήθεια γίνονται όλο και περισσότερο στόχος σιγά σιγά παντού στον κόσμο".

Στις Φιλιππίνες ο υπουργός Εξωτερικών Αλμπέρτο Ρομούλο καταδίκασε την "παράλογη επίθεση εναντίον αθώων πολιτών", προσθέτοντας ότι "αυτή η άθλια ενέργεια διαπράχθηκε εναντίον ενός κτιρίου που είναι γνωστό ότι προσφέρει στέγη σε εργαζόμενους διεθνών και τοπικών ανθρωπιστικών οργανώσεων και σε μέλη του προσωπικού του ΟΗΕ".

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Πακιστάν
Διεθνείς Οργανισμοί
Για το ίδιο θέμα
Έντεκα νεκροί από βομβιστική επίθεση σε ξενοδοχείο του Πακιστάν