Ηλεκτρονική Έκδοση

Στο πόδι για τη ρύπανση οι κάτοικοι της Πολίχνης

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας για το πρόβλημα που έχει προκύψει στο ρέμα Μυτιλήνης, πραγματοποίησαν σήμερα κάτοικοι της Πολίχνης Θεσσαλονίκης, με επικεφαλής το δήμαρχο Κώστα Θεοδωρίδη. Απέκλεισαν συμβολικά τη Λεωφόρο Στρατού, διαμαρτυρόμενοι για την ανεξέλεγκτη απόρριψη λυμάτων στο ρέμα, που έχει ως αποτέλεσμα την υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


   "Συγκεντρωθήκαμε για να εκφράσουμε την οργή και το θυμό μας, να διαμαρτυρηθούμε για το χρόνιο πρόβλημα της απόρριψης λυμάτων στο ρέμα Μυτιλήνης. Ο βιολογικός καθαρισμός του δήμου Πεύκων είναι πολύ παλιός και δεν μπορεί να επεξεργαστεί το σύνολο του όγκου των λυμάτων. Μιλάμε για ένα  ρέμα που βρίσκεται δίπλα στο  νηπιαγωγείο, τον παιδικό σταθμό και το ΚΑΠΗ", τόνισε ο δήμαρχος Κώστας Θεοδωρίδης.
   Στο στόχαστρο των διαμαρτυρομένων βρέθηκε η ΕΥΑΘ (Εταιρία Ύδρευσης ΑΠοχέτευσης Θεσσαλονίκης) που σύμφωνα με τους διαμαρτυρόμενους, "είχε υποσχεθεί ότι ως τον περασμένο Φλεβάρη θα έκλεινε την παλαιά κατασκευή και θα την αντικαθιστούσε με καινούρια, αλλά αδράνησε".
   Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας παραβρέθηκε η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρύσα Αράπογλου, που τόνισε ότι "η φωνή των πολιτών πρέπει να ακουστεί πιο δυνατή" και πρότεινε μαζί με το δήμαρχο και εκπροσώπους των κατοίκων να επισκεφτούν τον Υπουργό Μακεδονίας – Θράκης και τον πρόεδρο της ΕΥΑΘ, προκειμένου να δοθεί άμεσα λύση.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Περιβάλλον & οικολογία