Ηλεκτρονική Έκδοση

Ο πλήρης τιμοκατάλογος των κλιματιστικών

Κλιματιστικά από 28 κατασκευαστές και σε τιμές που ξεκινούν στα 399 ευρώ και φτάνουν μέχρι τα 2.400 περιλαμβάνει η λίστα του υπουργείου Ανάπτυξης με τις συσκευές που πληρούν τα κριτήρια του προγράμματος «Αλλάζω Κλίμα». Η πλειοψηφία των κλιματιστικών 9.000 BTU, εκείνων δηλαδή που ταιριάζουν σε μια κρεβατοκάμαρα, έχουν τιμή γύρω στα 700 ευρώ.

Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην αντικατάσταση των παλαιών, ενεργοβόρων κλιματιστικών με συσκεύες νέας τεχνολογίας και υψηλής ενεργειακής απόδοσης. Το κίνητρο που προσφέρεται στους καταναλωτές είναι η επιδότηση της αγοράς του κλιματιστικού, με ποσό ίσο με το 35% της λιανικής τιμής και "ταβάνι" τα 500 ευρώ.

Οι συσκεύες που εντάσσονται στο πρόγραμμα είναι τοίχου ή δαπέδου οροφής, DC Inverter Ενεργειακής Κλάσης Α/Α, για όσες έχουν ισχύ μέχρι και 16000 BTU και DC Inverter Ενεργειακής Κλάσης Α/Α, Α/Β, Β/Α, Β/Β, για όσες είναι πάνω από 16000 BTU.

Διαβάστε το κατάλογο με τα κλιματιστικά του προγράμματος, επιλέγοντας τον σύνδεσμο, στη δεξιά στήλη. Σημειώνεται ότι η λίστα δεν είναι εξαντλητική και δύναται να επικαιροποιείται κατά τη διάρκεια εφαρμογής της δράσης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Υπουργείο Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας
Σχετικά αρχεία
Η λίστα των κλιματιστικών - 143 KB
Για το ίδιο θέμα
Διευκρινίσεις στους ψυκτικούς για την απόσυρση κλιματιστικών