Ηλεκτρονική Έκδοση

Στόχος παραμένει και η ανεύρεση των μαύρων κουτιών

Συνεχίζονται οι προσπάθειες ανεύρεσης των υπολοίπων θυμάτων του Airbus

Τα σωστικά συνεργεία της Βραζιλίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι οι πιθανότητες ανεύρεσης των υπολοίπων θυμάτων του μοιραίου Airbus της Air France, που κατέπεσε στις αρχές της περασμένης εβδομάδας στον Ατλαντικό είναι πλέον ελάχιστες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, μέχρι στιγμής έχουν ανασυρθεί 41 συνολικά πτώματα, ενώ το γαλλικό πυρηνικό υποβρύχιο “Emeraude” συνεχίζει τις έρευνες προκειμένου να βρεθούν τα μαύρα κουτιά του αεροσκάφους, τα οποία θα δώσουν σαφείς πληροφορίες για τα αίτια της αεροπορικής τραγωδίας.

Ειδικοί αναλυτές εκτιμούν ότι η πτώση του αεροσκάφους που παρέσυρε στο θάνατο 228 άτομα, πιθανόν να οφείλεται σε βλάβη των αισθητήρων ταχύτητας εξαιτίας συσσώρευσης πάγου σε αυτούς. Η βλάβη αυτή μπορεί, σύμφωνα πάντοτε με τους ειδικούς, να αποβεί μοιραία, καθώς σε περίπτωση που δίνει λανθασμένη ένδειξη για χαμηλή ταχύτητα πτήσης, ο πιλότος ενδέχεται να επιταχύνει, με άμεσο κίνδυνο να δημιουργηθεί ρήγμα στην άτρακτο του αεροσκάφους.

Σε αντίθετη περίπτωση, λανθασμένη ένδειξη υψηλής ταχύτητας πτήσης, ενδέχεται να οδηγήσει τον πιλότο να επιβραδύνει σε τέτοιο βαθμό, ώστε το αεροσκάφος να παρουσιάσει απώλεια στηρίξεως και κατά συνέπεια να πέσει.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Βραζιλία
Αερομεταφορές και ασφάλεια πτήσεων