Ηλεκτρονική Έκδοση

Σε κρίσιμη κατάσταση πεντάχρονος από έκρηξη κροτίδας

Πεντάχρονο αγοράκι, που τραυματίστηκε από κροτίδα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στη Θεσσαλονίκη. Το παιδί από τον Πλατύκαμπο Λάρισας, «άναψε» κροτίδα που βρήκε στο αυτοκίνητο του πατέρα του, αλλά ακολούθησε έκρηξη με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστεί στο δεξί του χέρι (παλάμη) και να τραυματιστεί στο θώρακα (πολλαπλές θλάσεις στον πνεύμονα).


   Σε κατάσταση σοκ μεταφέρθηκε αρχικά στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας όπου υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για να διακομισθεί αργότερα στο «Ιπποκράτειο» αφού κανένα νοσοκομείο της Θεσσαλίας δεν διαθέτει Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων.
    Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομική Διεύθυνση Λάρισας, το ατύχημα σημειώθηκε στις 8.30  το πρωί όταν το παιδί βρέθηκε να «παίζει» στο αυτοκίνητο του πατέρα του. Μέσα στο αυτοκίνητο και σε αποθηκευτικό χώρο (ντουλαπάκι) το παιδί ανακάλυψε τις δυο κροτίδες, που μπορεί να ήταν «αγνώστου τύπου» αποδείχθηκαν όμως ιδιαίτερα επικίνδυνες.
    Ο μικρός άναψε προφανώς με αναπτήρα τη μία κροτίδα  από την έκρηξη της οποίας, «διαλύθηκε» ουσιαστικά η παλάμη του δεξιού χεριού ενώ θραύσματα προκάλεσαν επίσης τραύματα στο θώρακα, με τους γιατρούς, να χαρακτηρίζουν σοβαρές τις πολλαπλές θλάσεις στον πνεύμονα. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του παιδιού συνελήφθη από την αστυνομία, για να αφεθεί στη συνέχεια ελεύθερος με εισαγγελική εντολή αφού προφανώς ελήφθη υπόψη η κατάσταση της υγείας του παιδιού.

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα