Έντυπη Έκδοση

ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ

Για ανθρωποκτονία από πρόθεση ο Κορκονέας

Οτι ο θάνατος του Αλ. Γρηγορόπουλου είναι αποτέλεσμα δολοφονικής ενέργειας και όχι εποστρακισμού της σφαίρας δέχτηκε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, καθώς με βούλευμά του οι δύο ειδικοί φρουροί, Επ. Κορκονέας και Β. Σαραλιώτης, παραπέμπονται σε δίκη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για τον πρώτο και συνέργεια σε αυτή για τον δεύτερο.

Συγκεκριμένα το συμβούλιο φαίνεται, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν δέχτηκε τον ισχυρισμό του δράστη ότι πυροβόλησε χαμηλά, με αποτέλεσμα η σφαίρα να εποστρακιστεί και έτσι να χτυπηθεί θανάσιμα ο νεαρός Αλ. Γρηγορόπουλος, ενώ παρέτεινε και για τους δύο την προσωρινή τους κράτηση.

Σε δήλωσή του ο συνήγορος της οικογένειας του 16χρονου, που έπεσε νεκρός στις 6 Δεκεμβρίου σε πεζόδρομο των Εξαρχείων, Δ. Τσοβόλας, υποστήριξε ότι «το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθήνας, με το βούλευμα που εξέδωσε, επιβεβαίωσε όσα έλεγε η οικογένεια του θύματος ότι επρόκειτο για δολοφονική ενεργεια, διαψεύδοντας τους προκλητικούς ισχυρισμούς των δύο κατηγορουμένων».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Αλέξης Γρηγορόπουλος