Έντυπη Έκδοση

Παραιτήσεις μελών του Δ.Σ. της ΔΕΗ, πριν τη μείωσή του

Τις παραιτήσεις τους από μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ υπέβαλαν ο Σπύρος Ευσταθόπουλος, γ.γ. Επενδύσεων του υπουργείου Οικονομίας, και Γεώργιος Σφακιανάκης, επιστημονικός συνεργάτης στο Συμβούλιο Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παραιτήσεις των δύο μελών είχαν ανακοινωθεί εδώ και ένα μήνα στο Δ.Σ. της ΔΕΗ, ενώ αμφότεροι επικαλούνται προσωπικούς λόγους. Πρέπει να σημειωθεί, πάντως, ότι ο Σπύρος Ευσταθόπουλος είχε προταθεί από τον τότε υπουργό Ανάπτυξης, ενώ σήμερα υπηρετεί στο Οικονομίας. Ετσι, με την παραίτησή του, θα προτείνει νέο πρόσωπο ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης. Ωστόσο παραίτηση του δεύτερου θα πρέπει να συνδεθεί μάλλον με την ανανέωση της εκπροσώπησης του υπουργείου Οικονομίας στο Δ.Σ. της ΔΕΗ.

Σημειώνεται, ακόμη, ότι στη Γενική Συνέλευση μετόχων της ΔΕΗ που θα γίνει τις 25 Ιουνίου, θα εγκριθεί αλλαγή του καταστατικού, που θα προβλέπει μείωση των μελών του Δ.Σ. από 11 σε 9 και κατάργηση της εκπροσώπησης της ΟΚΕ, με ισχύ ένα χρόνο από την έγκρισή της. Στις προθέσεις της διοίκησης ήταν να προταθούν ευρύτερες αλλαγές, που προέβλεπαν αναβάθμιση αρμοδιοτήτων του Δ.Σ., οι οποίες άγγιζαν τις αρμοδιότητες της Γενικής Συνέλευσης. Ωστόσο, ύστερα από ωριμότερη σκέψη, οι προτάσεις αυτές αποσύρθηκαν.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
ΔΕΗ