Έντυπη Έκδοση

Φωτιά σε Κάρπαθο - συνελήφθη 14χρονος για Πάρνηθα

Σε εξέλιξη ήταν ώς αργά το βράδυ πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στη θέση Σπόα στην Κάρπαθο. Λόγω του δυνατού αέρα, η φωτιά πήρε διαστάσεις.

Στην επιχείρηση για την κατάσβεσή της συμμετέχει δύναμη της Πυροσβεστικής με τέσσερα οχήματα και εννέα πυροσβέστες, καθώς και πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ που έφθασε στην περιοχή με ελικόπτερο από τη Ρόδο. Η φωτιά είχε κάψει μερικές δεκάδες στρέμματα με δέντρα και θάμνους, χωρίς ωστόσο να απειλήσει κατοικημένες περιοχές.

Δεκαεννέα πυρκαγιές εκδηλώθηκαν χθες σε ισάριθμα σημεία της περιφέρειας Πελοποννήσου. Σύμφωνα με τον αρχιπύραρχο Παν. Μπονάτσο, από το σύνολο των πυρκαγιών εκτιμάται ότι δύο μόνον προκλήθηκαν από κεραυνό, ενώ οι υπόλοιπες οφείλονταν σε ανθρώπινο παράγοντα. Ολες οι φωτιές κατασβέσθηκαν εγκαίρως με την έγκαιρη επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

* Ενα παιδί, 14 ετών, έβαλε τη φωτιά που εκδηλώθηκε χθες στην Πάρνηθα. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ο ανήλικος έπαιζε με βεγγαλικά, όταν έριξε ένα από αυτά σε ξερά χόρτα. Το παιδί συνελήφθη και οδηγήθηκε στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας στον εισαγγελέα Ανηλίκων, απ' όπου αφέθηκε ελεύθερο κατόπιν εντολής του. Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ -σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό- από την πυρκαγιά αποτεφρώθηκαν περίπου 15 στρέμματα δασικής έκτασης και 10 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πυρκαγιές