Έντυπη Έκδοση

IOSPRESS

**Στη φωτογραφία εικονίζονται δύο από τους Χρυσαυγίτες που διέκοψαν με τραμπουκισμούς στις 2 Ιουνίου την παρουσίαση του «Ελληνο-μακεδονικού λεξικού» του Βάσκο Καρατζά στην Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου.

Ο Ηλίας Παναγιώταρος που ήταν επικεφαλής της ομάδας των είκοσι νεοναζί εικονίζεται αριστερά. Θυμίζουμε ότι ο Παναγιώταρος, μαζί με άλλα τρία μέλη της Χρυσής Αυγής, περιλαμβανόταν στο ψηφοδέλτιο του κ. Καρατζαφέρη στις Νομαρχιακές Εκλογές του 2002.

**Το αστείο είναι ότι το ίδιο πρόσωπο είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή σε εκδήλωση κατά της ελληνοτουρκικής φιλίας στις 20.4.2000, όπου είχε καεί τουρκική σημαία. Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης που αναδημοσιεύεται σε βιβλίο άλλου μέλους της Χρυσής Αυγής, ο Παναγιώταρος στην απολογία του καταδίκασε το κάψιμο

της τουρκικής σημαίας και κατονόμασε δύο «συναγωνιστές» του ως συμμετέχοντες στην εκδήλωση (Χάρη Κουσουμβρή, «Γκρεμίζοντας τον μύθο της Χρυσής Αυγής»,

εκδ. Ερεβος, Πειραιάς 2004). Αυτά από τα «παλικάρια» της νεοναζιστικής εθνικοφροσύνης.

**Με τη μετριοπάθεια που τον διακρίνει, ο κ. Πρετεντέρης υπέδειξε την Τρίτη από το δελτίο του Mega τους δύο δρόμους που έχει να ακολουθήσει ο κ. Καραμανλής αν θέλει

«να κυβερνά τα επόμενα 15 χρόνια»: είτε να γίνει Μπερλουσκόνι, συνεργαζόμενος με την ακροδεξιά, είτε να γίνει Σαρκοζί, αποκρούοντας τη συνεργασία, αλλά υιοθετώντας όλη την πολιτική ατζέντα του Λεπέν. Η κυβέρνηση έσπευσε την επομένη μέρα να υιοθετήσει τη δεύτερη εκδοχή, ενώ ο κ. Καρατζαφέρης σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη επανέλαβε κατά λέξη το δίλημμα «Μπερλουσκόνι ή Σαρκοζί», προβάλλοντας τον εαυτό του ως Ελληνα Φίνι ή Λεπέν.

**Οι σπασμωδικές κινήσεις της κυβέρνησης που προαναγγέλλει πογκρόμ κατά των μεταναστών και αναβίωση της νομοθεσίας της κουκούλας επιβεβαιώνουν ότι το μόνο που της έχει μείνει είναι να ακολουθήσει τις προτάσεις του ΛΑΟΣ, εκμεταλλευόμενη την προπαγάνδα του φόβου και της ανασφάλειας που διαχέεται από το λαϊκισμό των τηλεοπτικών εκπομπών. Αλλά μ' αυτό τον τρόπο ο κ. Καραμανλής δεν πρόκειται να μεταβληθεί σε Σαρκοζί. Το μόνο που θα καταφέρει είναι να ενισχύσει τη θέση του κ. Καρατζαφέρη στο εσωτερικό της πολυκατοικίας κατά τη διεκδίκηση μεριδίου από την ίδια τη Νέα Δημοκρατία, όταν έρθει η ώρα να αποκαθηλωθεί ο σημερινός πρωθυπουργός.

**Για όσους δεν έχουν το άγχος της επιβίωσης του κ. Καραμανλή, όπως ο κ. Πρετεντέρης, καλό είναι να εξετάσουν -έστω και με καθυστέρηση- τον πολιτικό χαρακτήρα του κόμματος του κ. Καρατζαφέρη. Τότε ίσως θα καταλάβουν ότι το 7% δεν είναι τόσο μεγάλο ποσοστό ώστε να σέρνει από τη μύτη όλο το πολιτικό προσωπικό. Ούτε η φοβία που εξέφρασε ο Λεωνίδας Κύρκος ούτε η ελπίδα που διατύπωσε ο κ. Πρετεντέρης μπορεί να κρύψει το γεγονός ότι το ΛΑΟΣ είναι ένα προσωποπαγές συνονθύλευμα με στοιχεία πρωτόγονου λαϊκισμού, ακραίου ρατσισμού και απροκάλυπτου νεοναζισμού. Ας το σκεφτούν όσοι σπεύδουν τόσο πρόθυμοι να υιοθετήσουν την πολιτική του ατζέντα.

«Ο,τι και να κάνετε,

άλλο το αυθεντικό

και άλλο το αντίγραφο»

Γιώργος Καρατζαφέρης

(προς την κυβέρνηση, 10/6/09)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Στη στήλη
Ιός Σαββάτου
Κύριο θέμα
Εκλογικά μηνύματα χωρίς αποδέκτες;