Ηλεκτρονική Έκδοση

Το καθεστώς Αχμαντινετζάντ «φιμώνει» τον Χοσεΐν Μουσαβί

Κλιμακώνεται η πολιτική ένταση στο Ιράν

Το υπουργείο Εσωτερικών του Ιράν απέρριψε το αίτημα του υποψήφιου για την προεδρία Μιρ Χοσεΐν Μουσαβί για πορεία διαμαρτυρίας κατά των αποτελεσμάτων των προεδρικών εκλογών που ανανέωσαν τη θητεία του Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ.

"Δεν έχει δοθεί καμιά άδεια για πορεία ή συγκέντρωση. Κάθε είδους πορεία ή συγκέντρωση απαγορεύεται", ανακοίνωσε η υπηρεσία δημοσίων σχέσεων του υπουργείου.

Εκπρόσωπος του υπουργείου που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του διευκρίνισε πως αυτή η απαγόρευση αφορά το αίτημα που διατύπωσε χθες Κυριακή ο Μουσαβί για την πραγματοποίηση ειρηνικής πορείας από την πλατεία Ενκελάμπ στην πλατεία Αζαντί.

Σύμφωνα με οπαδούς του Μουσαβί, η απόφαση του υπουργείου δεν αποκλείει τις συγκεντρώσεις διαδηλωτών σε άλλα σημεία της Τεχεράνης. Στη διάρκεια του σαββατοκύριακου σημειώθηκαν βίαιες συγκρούσεις στην ιρανική πρωτεύουσα ανάμεσα σε αστυνομικούς και οπαδούς του Μουσαβί που αντιτίθενται στην επανεκλογή του Αχμαντινετζάντ.

Ο Μουσαβί κατηγορεί τις ιρανικές αρχές για νοθεία με στόχο την επανεκλογή του Αχμαντινετζάντ με μεγάλη πλειοψηφία από τον πρώτο γύρο και ζήτησε την ακύρωση του αποτελέσματος.

(Πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Ιράν
Για το ίδιο θέμα
Ιρανική εξέγερση και στο διαδίκτυο
Υπό αμφισβήτηση η εγκυρότητα των προεδρικών εκλογών στο Ιράν
Απαγορεύθηκε η πορεία διαμαρτυρίας της αντιπολίτευσης στο Ιράν
Στο παρελθόν ανήκει ο πυρηνικός φάκελος του Ιράν λέει ο Αχμαντινετζάντ