Έντυπη Έκδοση

Ορφανή από εργαζόμενους «Η Μητέρα»

Σε απαξίωση οδηγείται το κέντρο βρεφών «Η Μητέρα» αφού οι εκκλήσεις των εργαζομένων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού δεν εισακούστηκαν μέχρι σήμερα, με αποτέλεσμα να υπολειτουργεί σε βάρος των δεκάδων παιδιών που φιλοξενούνται.

Ζητώντας ακόμη μία φορά το αυτονόητο, να αυξηθεί το προσωπικό ώστε και τα παιδιά που διαβιούν στο κέντρο να λαμβάνουν τη φροντίδα και τη στοργή που αποζητούν και οι διαδικασίες αναδοχής και υιοθεσίας των παιδιών να επιταχυνθούν, οι εργαζόμενοι προχωρούν και σήμερα σε 4ωρη στάση εργασίας (10-14.00).

Η ιστορία, αν και κρατάει χρόνια, φαίνεται να αφήνει ασυγκίνητους τους αρμόδιους υπουργούς, που επιδιώκουν να λύσουν το πρόβλημα της μόνιμης απασχόλησης μέσω των προγραμμάτων stage και προωθούν, μέσω αυτών, να καλύψουν 40 με 45 θέσεις τη στιγμή που οι κενές οργανικές ξεπερνούν τις 80, όπως καταγγέλλει το Σωματείο Εργαζομένων.

Σήμερα στο κέντρο φιλοξενούνται 80 παιδιά για τα οποία απαιτούνται, όπως μας λέει η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Γωγώ Μπάτσιου, 145 βρεφοκόμοι. Αντ' αυτού, τον τομέα στελεχώνουν 116, εκ των οποίων οι 36 λείπουν με άδειες (εκπαιδευτικές, μητρότητας, αποσπάσεις κ.τ.λ.), ενώ ανάλογες ελλείψεις υπάρχουν στη διεύθυνση κοινωνικής φροντίδας -αρμόδια για θέματα υιοθεσιών- (5 κενές θέσεις), στην ψυχολογική - ιατρική (7 κενές), στην τεχνική (5 κενές) και στην οικοκυρική (7).

«Με τη φάμπρικα των stage καλύπτουν θέσεις», λέει η Γ. Μπάτσιου «Με τη φάμπρικα των stage καλύπτουν θέσεις», λέει η Γ. Μπάτσιου «Για τον προϋπολογισμό του κέντρου ούτε λόγος να γίνεται», μας λέει η κ. Μπάτσιου, «αφού παραμένει εδώ και χρόνια ο ίδιος ενώ οι ανάγκες αυξάνονται καθημερινά» και προσθέτει πως «τα περιθώρια εξαντλήθηκαν. Παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας να παρέχουμε στα παιδιά όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες, δεν αντέχουμε άλλο. Δεν παίρνουμε ρεπό, δεν ξεκουραζόμαστε. Κάθε βρεφοκόμος έχει να φροντίσει καθημερινά ακόμη και 12 παιδιά. Η λύση των stage δοκιμάστηκε και απέτυχε. Η πολυπροσωπία δεν βοηθάει τα παιδιά. Ενα προσωπικό που συνεχώς εναλλάσσεται μόνο σταθερότητα και ασφάλεια δεν τους εξασφαλίζει».

Για τα προβλήματα του κέντρου και δη για τις ελλείψεις η διοικήτρια Στυλιανή Καλαϊτζάκη-Αθανασοπούλου μιλώντας στην «Ε» είπε ότι «κανείς δεν ευθύνεται για τις ελλείψεις», υπογράμμισε ότι η βοήθεια από το υπουργείο Υγείας είναι τεράστια και πρόσθεσε πως η λύση των stage είναι προσωρινή μεν αλλά ουσιαστική για τη στήριξη των εργαζομένων.

Χθες με ερώτησή του ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Θανάσης Λεβέντης ζήτησε από τον υπουργό Υγείας-Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης να απαντήσει σε τι είδους μέτρα θα προχωρήσει για να στελεχωθεί το κέντρο με το αναγκαίο μόνιμο επιστημονικό και άλλο προσωπικό, να συμπληρωθούν άμεσα οι κενές οργανικές θέσεις, να ψηφιστεί η τροποποίηση του οργανισμού λειτουργίας του κέντρου σύμφωνα με τις σημερινές δυνατότητες και παρεχόμενες υπηρεσίες του «Μητέρα», να αυξηθούν οι πόροι του ιδρύματος για την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών και των ελλείψεων σε υποδομές, καθώς και να αυξηθούν οι αμοιβές των εργαζομένων και να ενσωματωθούν στις βασικές αποδοχές τα επιδόματα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας