Έντυπη Έκδοση

Απλήρωτοι στην Εγνατία

Απλήρωτους επί 3,5 μήνες εργάτες συνάντησε χθες στα εργοτάξια της Εγνατίας ο Γ. Μαγκριώτης, υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα.

«Είναι αδιανόητο να παραβιάζονται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων», δήλωσε μετά την περιοδεία, κατά την οποία διαπίστωσε ότι οι εργαζόμενοι υποχρεώθηκαν να δουλεύουν νύχτα και ημέρα, καθημερινές και γιορτές, ακόμη και την 25η Μαρτίου για να προλάβει η κυβέρνηση την προεκλογική της φιέστα, χωρίς ώς τώρα να πληρωθούν.

Εκανε επίσης λόγο για κακοτεχνίες στις σήραγγες, που οδήγησαν σε τροχαία ατυχήματα δύο 24ωρα μετά τα εγκαίνια και προέβλεψε ότι ο κύριος άξονας δεν θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2009, παρά τα προεκλογικά εγκαίνια. Απέδωσε τα κατασκευαστικά προβλήματα σε πιέσεις προς τις εταιρείες το τελευταίο διάστημα με στόχο να παραδώσουν τα τμήματα χωρίς να καλύπτουν τις υποχρεώσεις που περιέχονται στις συμβάσεις. Χαρακτήρισε αρνητικό το γεγονός ότι τα δύο τελευταία χρόνια τα έργα δεν κατασκευάζονται από δημόσιους πόρους, εθνικούς και κοινοτικούς, αλλά με δάνεια και με υποθήκη τα μελλοντικά διόδια, όπως επέβαλε η κυβέρνηση στην κρατική εταιρεία «Εγνατία Α.Ε.», που έχει την ευθύνη του έργου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οδικό δίκτυο και ασφάλεια
Απασχόληση και ανεργία