Ηλεκτρονική Έκδοση

Μοίρασε φυλλάδια με δικαστική απόφαση

Δημόσια συγγνώμη για τον ξυλοδαρμό της γυναίκας του

Νεαρή δικαστής καταδίκασε βίαιο σύζυγο να διανείμει φυλλάδια αιτούμενος δημόσια συγγνώμη από τη γυναίκα του επειδή την ξυλοκόπησε.

Το περιστατικό, όπως μεταδίδουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, σημειώθηκε στην κωμόπολη Αράτς της βόρειας Τουρκίας, όπου η δικαστής Ασλιχάν Λιμόν έκρινε τον Μουσταφά Καντιντσί ένοχο για τον καθ' υποτροπήν ξυλοδαρμό της γυναίκας του. Ο Καντιντσί, εφαρμόζοντας τη δικαστική εντολή διένειμε πράγματι στην πόλη φυλλάδια με τη φράση: "Ζητώ συγγνώμη από τη γυναίκα μου επειδή τη χτύπησα, καθώς και από όλους τους κατοίκους του Αράτς".

Η δικαστής Λιμόν, σε δηλώσεις της στην εφημερίδα Μιλιέτ, αιτιολόγησε την απόφασή της τονίζοντας ότι αυτή υπαγορεύτηκε από τη βούληση "να υπερασπιστεί την τιμή της ξυλοκοπημένης γυναίκας". "Σκέφτηκα ότι μια τέτοια απόφαση θα απέτρεπε το σύζυγο από το να επαναλάβει την πράξη του", είπε.

Η τουρκική νομοθεσία τιμωρεί με ποινές φυλάκισης ή με χρηματικό πρόστιμο τους δράστες κρουσμάτων οικογενειακής βίας, ένα φαινόμενο ιδιαίτερα εκτεταμένο στην τουρκική κοινωνία, αλλά οι δικαστές επιδεικνύουν συχνά επιείκεια προς τους βίαιους συζύγους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία