Ηλεκτρονική Έκδοση

Μονοψήφια πτώση στην τουριστική κίνηση, ο στόχος του υπουργείου

Την πεποίθησή του, ότι η μείωση στις αφίξεις ξένων επισκεπτών, φέτος, δεν θα φτάσει σε διψήφιο ποσοστό, εξέφρασε ο υπουργός Τουρισμού, Κώστας Μαρκόπουλος. Επικαλέσθηκε τα στοιχεία για τις αεροπορικές αφίξεις στο πρώτο πεντάμηνο του 2009, σύμφωνα με τα οποία η κίνηση έχει μειωθεί κατά 8,8%.

Ο υπουργός παραδέχτηκε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι οι κρατήσεις κινούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, το αμέσως προηγούμενο διάστημα, αλλά εκτίμησε ότι ο τουρισμός "άντεξε", διαψεύδοντας τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις για πτώση 20% στις αφίξεις. Εκτίμησε ότι ο εσωτερικός τουρισμός θα κινηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα στηρίξει την αγορά, αλλά απέφυγε να κάνει προβλέψεις για το τουριστικό συνάλλαγμα.

Ο Κ. Μαρκόπουλος αναφέρθηκε επίσης στα σχέδια συγχώνευσης της Εταιρίας Τουριστικής Ανάπτυξης με την Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου, σημειώνοντας ότι "δεν μπορούν όλοι να κάνουν διαχείριση ακινήτων". Διευκρίνισε ότι οι διαγωνισμοί της ΕΤΑ που βρίσκονται σε εξέλιξη, δεν θα σταματήσουν. Παράλληλα, εκτίμησε ότι η συγχώνευση θα ολοκληρωθεί εντός του έτους.

Όσον αφορά στη διαφήμιση του τουριστικού προϊόντος στο Εξωτερικό, στόχος είναι η άμεση προκύρηξη διεθνούς διαγωνισμού, ώστε η σχετική εκστρατεία να είναι έτοιμη το Δεκέμβριο. Θα προκηρυχθεί επίσης αρχιτεκτονικός διαγωνισμός, ο οποίος θα αφορά τα εκθεσιακά περίπτερα του ΕΟΤ.

Τέλος, ο υπουργός ανακοίνωσε την πρόθεση της Ελλάδας να διεκδικήσει την διοργάνωση του διεθνούς ιστιοπλοϊκού αγώνα, Regata Louis Vouiton, εκτιμώντας ότι θα αποτελέσει διαφήμιση για τη χώρα και θα προσελκύσει μεγάλο αριθμό επισκεπτών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Υπουργείο Πολιτισμού
Τουρισμός