Έντυπη Έκδοση

10 Ιουλίου η κρίσιμη μέρα για Βοτανικό

Η 10η Ιουλίου είναι η καθοριστική ημερομηνία για το γήπεδο του ΠΑΟ στον Βοτανικό. Τη συγκεκριμένη ημερομηνία, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, θα δοθεί στη δημοσιότητα η απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ που θα κρίνει οριστικά το μέλλον της νομοθετικής ρύθμισης του 2006 για τη διπλή ανάπλαση.

Το ΣτΕ αποφασίζει για τη διπλή ανάπλαση Το ΣτΕ αποφασίζει για τη διπλή ανάπλαση Είναι ήδη γνωστό ότι το ακυρωτικό δικαστήριο έχει κρίνει αντισυνταγματικό το εμπορικό κέντρο-μαμούθ των 70.000 τετραγωνικών και το κτίριο πολλαπλών χρήσεων του δήμου των 42.000 τετραγωνικών, αλλά έχει δώσει το «πράσινο φως» για να προχωρήσουν οι αθλητικές εγκαταστάσεις του «τριφυλλιού».

Θεωρείται βέβαιο ότι μετά τη δημοσιοποίηση της απόφασης θα χρειαστεί νέα νομοθετική ρύθμιση από την πλευρά του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ. Χθες πάντως ο κ. Σουφλιάς υπέγραψε απόφαση με την οποία εγκρίνονται οι περιβαλλοντικοί όροι για το νέο γήπεδο, η οποία όμως προς το παρόν είναι χωρίς αντίκρισμα και με αυτό το δεδομένο θεωρείται επικοινωνιακό τρικ. Το υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ άλλωστε έχει καθυστερήσει σημαντικά στην προώθηση των έργων υποδομής (οδικές προσβάσεις, διευθέτηση ρέματος προφήτη Δανιήλ, κλπ), παρά το γεγονός ότι είναι απαραίτητα για την αναβάθμιση της περιοχής ανεξάρτητα από την έκβαση της διπλής ανάπλασης. Ως τώρα έχουν γίνει ορισμένες απαλλοτριώσεις στην οδό Αγίας Αννης, ενώ καθυστερούν στην οδό Πολυκάρπου. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες έγινε η προκήρυξη της μελέτης για τη διάνοιξη των δρόμων ώς τη λεωφόρο Κηφισού, που είναι απαραίτητη για τη αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού.

Με άδεια του υπουργείου ΠΕΧΩΔΕ έγιναν ορισμένες εργασίες μικρής κλίμακας, όπως η απομάκρυνση μπάζων, ενώ από τις πρώτες ενδείξεις δεν αναμένονται να βρεθούν στο χώρο του γηπέδου αρχαιότητες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Παναθηναϊκός