Έντυπη Έκδοση

Ασπίδα συμπαράστασης για τη φωτισμένη δασκάλα

Εχοντας στο πλευρό της συναδέλφους από όλη την Ελλάδα, αλλά και μετανάστες που έσπευσαν να της συμπαρασταθούν, η δασκάλα Στέλλα Πρωτονοταρίου και η συγκατηγορούμενή της, Καρκάλο Ντενάντα, βρέθηκαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθήνας, με την κατηγορία της «εκμετάλλευσης εμπιστευτικών πραγμάτων κατ' εξακολούθηση» για την πρώτη και της «άμεσης συνέργειας» για τη δεύτερη.

Πρόκειται για τη δασκάλα, που με την ιδιότητα της διευθύντριας του 132ου Δημοτικού Σχολείου Γκράβας, το οποίο φιλοξενεί μαθητές που κατά 70% είναι παιδιά μεταναστών, παραχώρησε αίθουσα του σχολείου για να γίνουν μαθήματα της ελληνικής γλώσσας για τους μετανάστες γονείς, αλλά και της μητρικής τους για αλλόγλωσσους μαθητές (κυρίως της αλβανικής και της αραβικής). Καταγγελίες σε βάρος της κ. Πρωτονοταρίου όμως, οδήγησαν την τότε διευθύντρια στο εδώλιο, με αποτέλεσμα να παραπεμφθεί σε δίκη, που χθες αναβλήθηκε για τις 22 Ιανουαρίου του 2010.

Ανάμεσα στους γονείς που θέλησαν να στηρίξουν τη δασκάλα ήταν και ένας πατέρας αλβανικής καταγωγής, ο οποίος δεν δίστασε να δηλώσει ότι «η κ. Πρωτονοταρίου μας βοήθησε πάρα πολύ, γιατί διοργάνωσε τμήματα ώστε να μπορούν τα παιδιά μας να μάθουν τη μητρική τους γλώσσα και εμείς ελληνικά, για να τα βοηθάμε στα μαθήματα. Με αυτή τη διευθύντρια δεν υπήρχε ρατσισμός στο σχολείο και τα παιδιά μας είχαν ενσωματωθεί με τους Ελληνες συμμαθητές τους».

Η «Ε» έχει και στο παρελθόν αναφερθεί στο πρόσωπο της κ. Πρωτονοταρίου, καθώς είχε ανάμεσα σε άλλα αντικαταστήσει το πρωινό «Πάτερ ημών» με το ποίημα-προσευχή από το «Πρωινό Αστρο» του Γ. Ρίτσου: «Καλέ Θεούλη, εμείς είμαστε καλά. Κάνε, καλέ Θεούλη, να 'χουν όλα τα παιδάκια ένα ποταμάκι γάλα, μπόλικα αστεράκια, μπόλικα τραγούδια. Κάνε, καλέ Θεούλη, να 'ναι όλοι καλά, έτσι που κι εμείς να μην ντρεπόμαστε για τη χαρά μας».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εκπαίδευση
Δικαστικό ρεπορτάζ
Μετανάστες και πρόσφυγες