Έντυπη Έκδοση

ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΕΝΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ 21 ΜΑΪΟΥ ...ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΑΝΑΖΗΤΗΣΕ

Θάνατος θανάτων η ηρωίνη

Ηταν μια από εκείνες τις αδυνατισμένες φιγούρες που γλιστρούν σαν τα φαντάσματα μέσα στη νύχτα και αναζητούν στα σκοτεινά σοκάκια της πόλης του Πύργου στην Ηλεία την «άσπρη σκόνη» για να ταξιδέψουν σε ταξίδια άλλα.

Πάλεψε καιρό, αλλά δεν μπόρεσε να αντισταθεί στους εμπόρους και τη δύναμη της «άσπρης». Κι έτσι συνέχισε το κατρακύλημα... Και κάθε μέρα πήγαινε ολοένα και πιο βαθιά, ακολουθώντας τη μοναχική πορεία του θανάτου.

Καθημερινά σχεδόν κυνηγητά με την αστυνομία, παρανομίες για την εξασφάλιση της δόσης, καθημερινός πόλεμος και ένταση στην ψυχή του. Μέχρι που ο κόμπος έφτασε στο χτένι και η επί χρόνια σύντροφός του, μη αντέχοντας άλλο την κόλαση γύρω της, ετοιμάστηκε να πάρει το ανήλικο παιδί τους και να φύγει μακριά.

Τότε εκείνος ή ό,τι είχε απομείνει από εκείνον, μάζεψε τα κομμάτια της ψυχής του και αποφάσισε έτσι απλά να βάλει ένα τέλος σε όλα για όλους. Κατέβηκε στο υπόγειο του σπιτιού του, πήρε ένα μακρύ καλώδιο, χαιρέτησε τη σύντροφό του και λέγοντας ότι δεν μπορεί άλλο αυτή τη ζωή χάθηκε μέσα στη νύχτα. Κανείς δεν τον πήρε στα σοβαρά... Ακόμα και όταν έκανε μέρες ή εβδομάδες να φανεί κανείς δεν ανησύχησε και δεν έψαξε γι' αυτόν.

Χθες το πρωί ο οδηγός ενός σκαπτικού μηχανήματος που καθάριζε τον χώρο δίπλα από το γήπεδο της πόλης, τον βρήκε κρεμασμένο σε ένα από τα δέντρα. Από τις 21 Μαΐου, είπε ο ιατροδικαστής ότι, βρισκόταν εκεί κρεμασμένος και μόνος... συντροφιά με τα ανεκπλήρωτα όνειρά του και την αιώνια νύχτα. Το σπαραχτικό κλάμα της μάνας του, που κλήθηκε να τον αναγνωρίσει, έγραψε και επίσημα το τέλος της ανθρώπινης τραγωδίας που εκτυλίχθηκε λίγα μόλις μέτρα μακριά από τα φώτα της πολιτισμένης κοινωνίας. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση