Έντυπη Έκδοση

Αύριο η δίκη για τον σοβαρό τραυματισμό της δημοσιογράφου

Αύριο, σχεδόν τριάμισι χρόνια μετά το συμβάν, δικάζεται από το τριμελές πλημμελειοδικείο της Χίου η υπόθεση του σοβαρού τραυματισμού της δημοσιογράφου Αγγελικής Χατζηδημητρίου έξω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ στη Χίο.

Πρόκειται για δίκη που ήδη έχει αναβληθεί μία φορά, στις 29 Ιανουαρίου αυτού του χρόνου.

Κατηγορούμενοι είναι ο υπάλληλος της εταιρείας σεκιούριτι που εμπόδισε βίαια την είσοδο της δημοσιογράφου στον χώρο του εργοστασίου της ΔΕΗ για την πραγματοποίηση ρεπορτάζ εκείνο το πρωινό της 8ης Απριλίου 2006, όταν στο χώρο είχε εκδηλωθεί φωτιά.

Εκεί τράβηξε απότομα και δυνατά, με βία και επανειλημμένα τον ιμάντα του σακιδίου της κάμερας που είχε περασμένο χιαστί στον λαιμό της η δημοσιογράφος και τη φωτογραφική μηχανή. Εξαιτίας αυτών των απότομων και δυνατών τραβηγμάτων υπέστη, όπως φάνηκε εκ των υστέρων, «ισχαιμική βλάβη στο αριστερό ημιμόριο της γέφυρας, διαχωρισμό δεξιάς σπονδυλικής αρτηρίας και απόφραξη της βασικής αρτηρίας προφανώς από θρόμβο από τον διαχωρισμό...».

Κατηγορούμενοι ακόμα είναι και τέσσερις γιατροί του νοσοκομείου της Χίου για την αμέλεια που επέδειξαν στην άσκηση του ιατρικού τους καθήκοντος κάνοντας διάγνωση κατ' αρχήν για... νευρικό σοκ, παρατώντας την αβοήθητη, με αποτέλεσμα να χαθεί πολύτιμος χρόνος μέχρι να διακομισθεί με πτήση του ΕΚΑΒ για Αθήνα σε νευρολογική κλινική, όπου όμως πλέον ήταν δύσκολο να βοηθηθεί.

Η Αγγελική, 43 χρόνων σήμερα και μητέρα δυο ανήλικων παιδιών, είναι τετραπληγική, καθώς δεν έχει κίνηση στα άνω και κάτω άκρα, τρέφεται μέσω γαστροστομίας, αναπνέει μέσω τραχειοστομίας, παρουσιάζει οστεοποιήσεις, αφωνία, αδυναμία κατάποσης, κλινικά συμπτώματα που συνιστούν το σύνδρομο «Locked in» όπου παρατηρείται πλήρης διαύγεια, θυμητικό κ.λπ., αλλά επικοινωνεί μόνο με τα μάτια, για να απαντά «ναι» ή «όχι» και να διαλέγει γράμματα, ώστε να σχηματίζει λέξεις-φράσεις.

Επίσης, χρησιμοποιεί με αρκετή δυσκολία ηλεκτρονικό υπολογιστή, εκμεταλλευόμενη τη μικρή κίνηση των δαχτύλων δείκτη και μεσαίου του αριστερού χεριού. Το ημερήσιο πρόγραμμα της δυναμικής δημοσιογράφου είναι πια με τη βοήθεια πάντα τρίτου άτομου να κάθεται στην καρέκλα, να ξαπλώνει, να μην μπορεί να μιλήσει και να περιμένει τα παιδιά από το σχολείο για να τα «χαϊδέψει» με το βλέμμα!

Στο πλευρό της Αγγελικής βρίσκεται η Αναρχική Πρωτοβουλία από τα νότια της Αθήνας, Κόρινθο, Πάτρα και Αίγιο που άνοιξε στη Eurobank το λογαριασμό 0026-0142-98-0100646366, προκειμένου να συμβάλει στα τεράστια έξοδα αποκατάστασης της υγείας της.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)