Έντυπη Έκδοση

ΔΙΕΘΝΕΣ WWF

«Πάρτε μέτρα για μείωση αερίων»

Να προχωρήσει σε δεσμεύσεις για τη δραστική μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου ζητεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση το διεθνές WWF, εν όψει του συμβουλίου κορυφής στις 18 και 19/6 και με αφορμή έκθεση της οργάνωσης που μιλά για περίπου τρεισήμισι εκατομμύρια πράσινες θέσεις εργασίας.

Τις επόμενες ημέρες η Ευρώπη έχει την ευκαιρία να αμβλύνει την αντίληψη ότι είναι καλή μονάχα στο να δίνει υποσχέσεις αλλά όχι να τις τηρεί, δήλωσε ο Τζέισον Αντερσον, επικεφαλής ενεργειακής πολιτικής του ευρωπαϊκού γραφείου του WWF.

Γερμανία και Ισπανία αναδεικνύονται πρωταθλήτριες στις πράσινες θέσεις εργασίας στους τομείς της ηλιακής και αιολικής ενέργειας, με τη Δανία να κάνει εντυπωσιακά νούμερα, ιδιαίτερα στην αιολική, αναφέρει η περιβαλλοντική οργάνωση, δίνοντας αναλυτικά στοιχεία ανά τομείς απασχόλησης: Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας 400.000 θέσεις, βιώσιμες μεταφορές 2.100.000, τομέας ενεργειακής αποδοτικότητας 900.000.

Ο αριθμός των 3,4 εκατομμυρίων θέσεων υπερβαίνει κατά πολύ τα 2,8 εκατομμύρια που καλύπτονται από ρυπογόνες βιομηχανίες, όπως του λιγνίτη, του τσιμέντου, του σιδήρου και του χάλυβα, υποστηρίζουν στελέχη της Οργάνωσης. Εκτιμούν επίσης ότι η οικονομία χαμηλών εκπομπών άνθρακα θα συνεχίσει να διευρύνεται στο μέλλον, σε αντίθεση με την απασχόληση στις ρυπογόνες βιομηχανίες.

Ο Αχιλλέας Πληθάρας, υπεύθυνος εκστρατειών πολιτικής WWF-Ελλάς, τόνισε ότι «το ευρωπαϊκό συμβούλιο πρέπει να επιβεβαιώσει εκ νέου τη δέσμευση της Ευρωπαϊκής Ενωσης για μειώσεις εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου που συνάδουν με τον στόχο για συγκράτηση της αύξησης της παγκόσμιας θερμοκρασίας κάτω από 2 βαθμούς Κελσίου, κάτι που σήμερα δεν ισχύει».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Περιβάλλον & οικολογία
Ανθρωπιστικές οργανώσεις