Ηλεκτρονική Έκδοση

Σχολεία με... δανεικά στη Θεσσαλονίκη

Νέα σχολεία με... δανεικά στο νομό Θεσσαλονίκης! Δύο δάνεια συνολικού ύψους 35 εκατομμυρίων ευρώ αναγκάζεται να πάρει η νομαρχία για πληρώσει τους εργολάβους που ανέγειραν 42 νέα σχολικά κτίρια, να προχωρήσει στην κατασκευή άλλων 46 και κάνει έργα οδοποιίας. Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία σήμερα στο Νομαρχιακό Συμβούλιο.

 Το πρώτο δάνειο ύψους 15 εκατομμυρίων ευρώ αφορά την αποπληρωμή έργων σε 42 σχολεία που έχουν ολοκληρωθεί και σε 46 σχολεία, η κατασκευή των οποίων βρίσκεται σε εξέλιξη. Όπως τόνισε στο νομαρχιακό συμβούλιο ο εντεταλμένος νομαρχιακός σύμβουλος για θέματα παιδείας Ευθύμης Φωτόπουλος, "το συγκεκριμένο δάνειο λαμβάνεται, καθώς οι ρυθμοί χρηματοδότησης των σχολικών έργων δεν είναι ικανοποιητικοί και αν τα κεφάλαια που θα χορηγηθούν τα επόμενα χρόνια χρησιμοποιηθούν για αποπληρωμή παλαιότερων υποχρεώσεων, θα προκύψει πρόβλημα στην ομαλή εκτέλεση του προγράμματος σχολικής στέγης των επόμενων ετών".

Στην εισήγηση αυτή αντιτάχθηκαν οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι "θα πρέπει να διεκδικήσουμε τα απαιτούμενα κονδύλια από την πολιτεία" και υποστήριξαν ότι "με τραπεζικά δάνεια υποθηκεύεται το μέλλον της νομαρχίας και των επόμενων διοικήσεων για 20 χρόνια".

Ο αντινομάρχης Παιδείας Διονύσης Ψωμιάδης απάντησε απ την πλευρά του, ότι "δεν είναι δυνατόν να έχουμε έτοιμα σχολεία με το κλειδί στο χέρι και να μην τα παραλαμβάνουμε, περιμένοντας πότε θα δώσουν χρήματα τα Υπουργεία, για να βάλουμε μέσα τα παιδιά μας τον προσεχή Σεπτέμβριο".

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Εκπαίδευση