Ηλεκτρονική Έκδοση

Κλωνοποιήθηκε το «πιο άξιο σκυλί στον κόσμο»

Πέντε κουτάβια, κλώνοι ενός σκυλιού που είχε συμβάλει στη διάσωση παγιδευμένων ανθρώπων στα συντρίμμια των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου παρέλαβε χθες ο ιδιοκτήτης του.

Ο Τζέημς Σίμινγκτον, πρώην αστυνομικός στον Καναδά, δεν μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή του όταν του παραδόθηκαν τα πέντε κουτάβια, που κλωνοποιήθηκαν από το γενετικό υλικό του αγαπημένου του γερμανικού ποιμενικού, που ονομαζόταν Τρακρ και πέθανε τον Απρίλιο.

Ο Σίμινγκτον,ο οποίος κέρδισε σε διαγωνισμό εταιρίας που εδρεύει στην Καλιφόρνια με στόχο να βρεθεί το πιο "άξιο να κλωνοποιηθεί" σκυλί στον κόσμο, δήλωσε πως ελπίζει τα κουτάβια να "ακολουθήσουν" τα βήματα του Τρακρ.

Ο Σίμινγκτον μαζί με τον σκύλο του τον Τρακρ είχαν φθάσει στα συντρίμμια του World Trade Center την 12η Σεπτεμβρίου 2001. Ο Τρακρ ήταν ένα από τα πρώτα σκυλιά που χρησιμοποιήθηκαν στο λεγόμενο "σημείο Μηδέν". Εργάστηκε ασταμάτητα και μετά από 48 ώρες βρήκε τον πρώτο επιζώντα.

"Ήταν ένα εξαιρετικό σκυλί έρευνας και διάσωσης. Η δουλειά που έκανε στο σημείο Μηδέν ήταν το αποκορύφωμά του", δήλωσε ο Σίμινγκτον.

Σημειώνεται ότι η κλωνοποίηση έγινε από την εταιρία BioArts International, πρώτη κερδοσκοπική εταιρία που έχει λάβει κρατική άδεια για την κλωνοποίηση κατοικίδιων, σε συνεργασία με το SooAm Biotech Research Foundation της Νότιας Κορέας. Η κλωνοποίηση σκυλιών στοιχίζει 144.000 δολάρια, ποσό που σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της BioArts είναι πολύ πάνω από αυτό που θα έδινε οποιοσδήποτε φιλόζωος.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επιστήμη & Τεχνολογία
Με λέξεις-κλειδιά
Γενετική