Έντυπη Έκδοση

ΓΚΟΛ ΣΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΑΠΟ 6-13 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΜΙΛΑΝΟ

Μουντιάλ αστέγων

Εθνική αστέγων... γεια σου. Εκτός έδρας στη ζωή και τους δρόμους, εκτός έδρας και στο ποδοσφαιρικό Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων, όπου για τρίτη χρονιά φέτος συμμετέχουμε με το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Από τους δρόμους, στον δρόμο για το Μιλάνο όπου διεξάγεται το 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων Από τους δρόμους, στον δρόμο για το Μιλάνο όπου διεξάγεται το 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων Σκοπός εκεί δεν είναι τα τέρματα που θα σημειώσουμε αλλά τα «γκολ στη φτώχεια, τον ρατσισμό και τις εξαρτήσεις». Αυτή είναι η προσδοκία, αλλά και η ονομασία της εκστρατείας που διοργανώνει το περιοδικό «Γαλέρα» με την υποστήριξη πολλών φορέων αλλά και της «Ε» ως χορηγού επικοινωνίας.

Η επίσημη παρουσίαση των φετινών δράσεων της εκστρατείας «Γκολ στη φτώχεια» πραγματοποιήθηκε χθες σε συνέντευξη Τύπου. Το πρόγραμμα της εκστρατείας θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο στο Μιλάνο, όπου από τις 6 ώς και τις 13 του μήνα διεξάγεται το 7ο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Οι δράσεις της εκστρατείας μέχρι τότε περιλαμβάνουν κινηματογραφικές προβολές, τουρνουά ποδοσφαίρου και ενημέρωσης, εράνους, φιλικούς ποδοσφαιρικούς αγώνες, πάρτι, παρουσίαση της φανέλας και της αποστολής και έκθεση γελοιογραφίας στο κέντρο της Αθήνας εμπνευσμένη από το Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων.

Στόχος της εκστρατείας είναι «μέσα από την ανάδειξη του προβλήματος των αστέγων και του κοινωνικού αποκλεισμού, η ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης και, εν τέλει, η ενίσχυση του δύσκολου αγώνα για ένταξη και επανένταξη συνανθρώπων μας που η ζωή, για κάποιους λόγους, τους πήγε αλλού». Δικαίωμα συμμετοχής στο Παγκόσμιο Κύπελλο έχουν όσοι είναι ή υπήρξαν άστεγοι, επίσης πρόσφυγες που τους έχει χορηγηθεί πολιτικό άσυλο, καθώς και όσοι είναι ενταγμένοι σε κάποιο πρόγραμμα απεξάρτησης και υπήρξαν άστεγοι για κάποιο χρονικό διάστημα τα τελευταία δύο χρόνια. Ο απολογισμός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στο περσινό Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξήχθη στη Μελβούρνη ήταν η 30ή θέση, σε σύνολο 56 χωρών, με έξι νίκες και έξι ήττες. Παγκόσμια πρωταθλήτρια αστέγων αναδείχθηκε η ομάδα του Αφγανιστάν.

Μεταξύ των ομιλητών στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου βρίσκονταν οι Λευτέρης Σκιαδάς, αντιδήμαρχος και πρόεδρος του Ιδρύματος Αστέγων Δήμου Αθηναίων, Γιάννης Καλαϊτζής, σκιτσογράφος στην «Ε» και διευθυντής του περιοδικού «Γαλέρα», Αντώνης Καμινάρης, αντιπρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, Χρήστος Αλεφαντής από τη «Γαλέρα», Σπύρος Ψύχας, εκπρόσωπος του Δικτύου Αστέγων στη Feantsa, και Περικλής Παπαπαναγής, προπονητής της εθνικής ομάδας αστέγων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα