Έντυπη Έκδοση

Ο κινηματογραφικός αγώνας των ανθρώπων με αναπηρία

«Η αναπηρία δεν είναι ανεξάρτητη από τα μεγάλα πολιτικά ζητήματα που απασχολούν τον πλανήτη, τα μεγάλα συμφέροντα, τις περιβαλλοντικές καταστροφές, τον πόλεμο, τις συνθήκες εργασίας. Ούτε από τις κυρίαρχες ιδεολογίες και τα κοινωνικά στερεότυπα, που περιθωριοποιούν κάθε άνθρωπο που διαφέρει απ' τους άλλους. Ο αγώνας των ανθρώπων με αναπηρία είναι πολυμέτωπος. Ο κινηματογράφος είναι ένα κομμάτι αυτού του αγώνα, όπως, ελπίζω, και το δικό μας φεστιβάλ».

Η σκηνοθέτις Μαίρη Χατζημιχάλη-Παπαλιού είναι η δημιουργός του φεστιβάλ Η σκηνοθέτις Μαίρη Χατζημιχάλη-Παπαλιού είναι η δημιουργός του φεστιβάλ Η Μαίρη Χατζημιχάλη-Παπαλιού δίνει το στίγμα του φεστιβάλ, που συμπληρώνει 3 χρόνια. Είναι η γυναίκα που το σηκώνει στους ώμους της. Ταξιδεύει σε όλη τη χώρα, δουλεύει όλο τον χρόνο, συναντά ανθρώπους, στέλνει το μήνυμά του παντού. Φέτος οι βραβευμένες ταινίες θα προβληθούν σε 2000 σχολεία της Ελλάδας και του εξωτερικού (με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και της UNESCO).

Τριάντα ταινίες θα προβληθούν φέτος. Εκτός από σκηνοθέτες των ταινιών, το «Emotion pictures» θα υποδεχτεί: την 5χρονη Υοο Ye Eun, η οποία, αν και έχει τύφλωση, παίζει στο πιάνο οποιαδήποτε μελωδία ακούσει (θα παίξει και ελληνικά κομμάτια), την 25χρονη Τζέσικα Κοξ, που κατάφερε να πιλοτάρει χωρίς χέρια και θα πετάξει πάνω από τον αττικό ουρανό, και τον Τόμας Γιανγκ, 25χρονο στρατιώτη, που γύρισε παράλυτος από τον πόλεμο στο Ιράκ. Αποτελεί σύμβολο του αντιπολεμικού κινήματος στην Αμερική.

**Πληροφορίες: www.ameamedia.gr/festival

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Κύριο θέμα
Δεν συμβιβάζομαι με την κανονικότητα