Ηλεκτρονική Έκδοση

Εικοσιτετράωρη απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ

Κλείνουν Ελεύθερος Τύπος και City 99,5

Την απόφασή τους να αποσυρθούν από το χώρο των ΜΜΕ ανακοίνωσαν σήμερα το ζεύγος Θόδωρου και Γιάννας Αγγελοπούλου. Προχωρούν σε λύση και θέση σε εκκαθάριση της εταιρείας που εκδίδει τον Ελεύθερο Τύπο και τον Τύπο της Κυριακής, αλλά και της εταιρείας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY A.E». « Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησαν στην απόφαση αυτή» αναφέρεται στην ανακοίνωση. Απεργία κήρυξε η ΕΣΗΕΑ από τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας μέχρι τις 5 το απόγευμα της Τρίτης.

Η ανακοίνωση της ιδιοκτησίας των εταιρειών έγινε λίγο μετά τις 11 το πρωί  μέσω του City 99,5.  Αύριο θα κυκλοφορήσει το τελευταίο φύλλο του Ελεύθερου Τύπου.

 

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.»

«ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΕΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ CITY Α.Ε.»

22 Ιουνίου 2009

Πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 19 Ιουνίου 2009, οι Γενικές Συνελεύσεις των μετόχων της ανωνύμου εταιρίας με την επωνυμία «ΙΔΡΥΜΑ ΤΥΠΟΥ Α.Ε.» που εκδίδει τις εφημερίδες «Ελεύθερος Τύπος» και «Τύπος της Κυριακής» και της εταιρίας «Ραδιοφωνικές Επιχειρήσεις CITY Α.Ε.».

Οι Γενικές Συνελεύσεις αποφάσισαν ομόφωνα τη λύση και θέση σε εκκαθάριση των εν λόγω εταιριών. Η εξέλιξη αυτή, είναι αποτέλεσμα της οριστικής επιλογής του Θόδωρου και της Γιάννας Αγγελοπούλου να αποχωρήσουν οριστικά από κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα στο χώρο των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Η συνέχιση ζημιογόνων αποτελεσμάτων οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Όταν πριν από τρία χρόνια αναλήφθηκε η ευθύνη του «Ελεύθερου Τύπου» στόχος δεν ήταν μόνο η διάσωση ενός ιστορικού τίτλου.

Στόχος ήταν και η συμβολή στην αναζήτηση μιας νέου τύπου και ταυτόχρονα ευρύτερης δημόσιας συζήτησης και μάλιστα σε μια φάση αλλαγών και μετάβασης που χαρακτηρίζει την εποχή μας.

Στο συνολικό εγχείρημα του «Ελεύθερου Τύπου» επενδύθηκαν μεγάλοι οικονομικοί πόροι. Κυρίως όμως και πρώτιστα κινητοποιήθηκαν σημαντικοί ανθρώπινοι πόροι, τόσο στην εφημερίδα, όσο και στο ραδιοφωνικό σταθμό. Η προσπάθεια δεν ευοδώθηκε.

Το μοντέλο ενημέρωσης που κυριάρχησε στον τόπο μας, η συνεχιζόμενη συσσώρευση ζημιών σε συνδυασμό με τις αρνητικές προοπτικές του κλάδου, μαζί με την πεποίθηση ότι ένα Μέσο Ενημέρωσης δεν νοείται να λειτουργεί με μεγάλες ζημίες και αυτό να συνεχίζεται επί μακρόν, χωρίς να οδηγεί σε παρανοήσεις, συνετέλεσαν στη συνειδητοποίηση της αναγκαιότητας των παραπάνω αποφάσεων.

Οι εταιρίες θα εκπληρώσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους έναντι των εργαζομένων και όλων των συνεργατών τους. Σε όλους εκείνους που προσπάθησαν τα χρόνια αυτά, ανήκει ένα μεγάλο «ευχαριστώ».

Συνέλευση για το θέμα συγκάλεσε η ΕΣΗΕΑ στα γραφεία της εφημερίδας στις πέντε το απόγευμα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (ΜΜΕ)
Για το ίδιο θέμα
Τα οικονομικά του City και του Ελεύθερου Τύπου
Πορεία προς τη Βουλή για το «λουκέτο» σε Ελεύθερο Τύπο και City
Στήριξη στους εργαζόμενους και κριτική στην κυβέρνηση
Επαναλειτουργεί ο City
Εικοσιτετράωρη απεργία στα ΜΜΕ για το «λουκέτο» σε Ελεύθερο Τύπο και City