Ηλεκτρονική Έκδοση

Πραξικόπημα Αλαβάνου κατά του ΣΥΝ, καταγγέλει ο Ν. Κωνσταντόπουλος

Σφοδρή επίθεση εναντίον του Αλέκου Αλαβάνου εξαπέλυσε ο πρώην πρόεδρος του ΣΥΝ, Νίκος Κωνσταντόπουλος. Τον κατηγορεί ότι αποσκοπεί με τις κινήσεις του στη διάλυση του ΣΥΝ.

Ο πρώην πρόεδρος του Συνασπισμού υπογράμμισε ότι, “η δήλωσή του μετά την ανάκληση της παραίτησής του, με την οποία ανακοινώνει την πραγματοποίηση συνδιάσκεψης(;) για εκλογή ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ(;) από τα μέλη του(;) δηλαδή τη μετατροπή του ΣΥΡΙΖΑ από πολιτική συμμαχία σε ενιαίο κόμμα(!), αποτελεί προσωποπαγή επινόηση, διάλυσης της αυτόνομης υπόστασης του ΣΥΝ”.

Παρεμβαίνοντας στις ραγδαίες εξελίξεις στο χώρο του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, ο Νίκος Κωνσταντόπουλος μίλησε για πραξικόπημα κατά του ΣΥΝ, ενώ σχολίασε ότι “τα όσα ιλαροτραγικά συμβαίνουν στο ΣΥΝ από την επομένη των ευρωεκλογών, διασύρουν την αξιοπιστία του κόμματος και γεμίζουν τα μέλη και τους φίλους με αισθήματα απορίας, πίκρας και θυμού. Τέτοιες νοοτροπίες και πρακτικές δεν έχουν καμιά σχέση με δημοκρατικές διαδικασίες της ανανεωτικής αριστεράς των κινημάτων και της οικολογίας”.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος με βάση και τα παραπάνω, υποστήριξε ότι “δεν μπορούμε να αφήσουμε την καρεκλομαχία και τους θεατρινισμούς που παρακολουθούμε τις τελευταίες μέρες, να διαλύσουν έναν ιστορικό πολιτικό χώρο. Να πετύχουν, δηλαδή, ό, τι δεν πέτυχαν ισχυρότατοι πολιτικοί μας αντίπαλοι επί δεκαετίες”.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Παραμένει στο τιμόνι του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Αλαβάνος
«Όλα από την αρχή» στο ΣΥΡΙΖΑ και αγωνία για το ρόλο του ΣΥΝ